Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Άμεσα και με μακροπρόθεσμη προοπτική θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης στο Τσιφλίκι



Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται και πάλι ύστερα από 20 χρόνια οι κάτοικοι του Τσιφλικίου.
Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι κακές καιρικές συνθήκες, τα ορμητικά νερά και η δύναμή τους, προκάλεσαν προβλήματα στον εγκιβωτισμένο σωλήνα (εντός της κοίτης του Φιλιουρή) που μεταφέρει νερό από την περιοχή Πρωτάτο στο Τσιφλίκι, αφήνοντας το χωριό για αρκετές μέρες χωρίς το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί προσωρινά μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν μονιμότερες και σταθερότερες παρεμβάσεις.
Το βέβαιο όμως είναι ότι θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ένα έργο με πολύ αξιόπιστη μελέτη που θα αντιμετωπίζει τις συνθήκες της κοίτης του ποταμού με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Θα πρέπει να γίνει ένα έργο μεγάλης εμβέλειας που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με κάποια άλλα έργα παρόμοια και παρεμφερή για την εξυπηρέτηση και άλλων καταστάσεων και αναγκών, όπως μεταφορά νερού και από άλλα δίκτυα, αρδεύσεις, συγκράτηση υδάτων και λοιπά.
Παράλληλα με αυτή την κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ένα τμήμα του ίδιου δικτύου, στο παρακείμενο παραπόταμο εκεί χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και πρόληψη, πριν να ανοίξει ακόμη μια πληγή και να δημιουργηθεί και νέο πρόβλημα με την υδροδότηση του Τσιφλικίου.
Όλα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συστηματικής μελέτης και άμεσων ενεργειών, ειδικά τώρα που ο δήμος Μαρωνείας Σαπών έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 120.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: