Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Στήριξη και αναβάθμιση χρειάζεται η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στις Σάπες



Μετά την μετάθεση στην Κομοτηνή του προϊσταμένου του, το γραφείο του ΟΑΕΔ στις Σάπες είναι υποστελεχομένο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια υπάλληλος και περιοδικά, μια φορά την εβδομάδα, έρχεται κάποιος υπάλληλος από τις υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης ή της Κομοτηνής.

Η κατάσταση αυτή φυσικά δεν λύνει το πρόβλημα του όγκου δουλειάς και των πολλών αντικειμένων που έχει το γραφείο ΟΑΕΔ στις Σάπες.
Πολύ περισσότερο βέβαια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελαχίστων υπαλλήλων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς τους εκατοντάδες άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του.
Η υπηρεσία του ΟΑΕΔ για τις Σάπες είναι μια πολύτιμη υπηρεσία αφού ο όγκος της ανεργίας στην περιοχή είναι πολύ μεγάλος, τα ποσοστά της εκρηκτικά και οι δείκτες της από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά.
Παράλληλα ο τοπικός ΟΑΕΔ διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο εδώ και δεκάδες χρόνια βοηθώντας ανέργους, εργαζόμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Επιβάλλεται λοιπόν να γίνουν προσπάθειες να παρθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξουν διεκδικήσεις που θα αναβαθμίσουν το γραφείου του ΟΑΕΔ στις Σάπες.
Πάνω απόλα όμως χρειάζεται άμεσα να υπάρξει περαιτέρω στελέχωση με μόνιμη παραμονή επιπλέον υπαλλήλων στην τοπική υπηρεσία των Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: