Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αναξιοποίητη έμεινε η παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην περιοχή μας



Επίσκεψη σε Ροδόπη και Έβρο πραγματοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου.
Ο κ. υπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του από την Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, επισκέφτηκε  εργοστάσια στη βιομηχανική περιοχή ενώ στην Αλεξανδρούπολη είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο κ. Λαμπάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς, εκπροσώπους επιχειρηματικών και άλλων φορέων με τους οποίους συζήτησε τα σημαντικότερα προβλήματα που άπτονται στον τομέα της αρμοδιότητάς του και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στην περιοχή των Σαπών ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε στο ΒΙΟΠΑ την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, όπου επί μία και πλέον ώρα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την λειτουργία και τους στόχους της επιχείρησης.
Αργότερα μαζί με τους συνεργάτες του έφαγε στην ταβέρνα ‘’Μέλισσα’’ όπου απόλαυσε την φιλοξενία και τα εδέσματα της περιοχής.
Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι αν ο κ. υπουργός συνάντησε κάποιον από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες των Σαπών.
Αν τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή .
Αν του έθεσαν το θέμα της λειτουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στις Σάπες.
Αν του ζητήθηκε να παρέμβει ώστε να αφεθεί μια αναμονή στον αγωγό φυσικού αερίου, εντός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ώστε να τροφοδοτηθεί το ΒΙΟΠΑ των Σαπών, μα εξυπηρετηθούν οι υφιστάμενες βιομηχανίες και να αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Αν του έθεσε κανείς το θέμα της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του φράγματος του Ιασίου, που μπορεί να μην είναι της άμεσης αρμοδιότητάς του αλλά θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Αν του τέθηκαν γενικά θέματα αρμοδιότητάς του τα οποία θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει.
Δυστυχώς όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα ακόμα μια ευκαιρία για την περιοχή να πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: