Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Συσκέψεις για το παραεμπόριο στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

Σε σύσκεψη με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου Κατερίνα, τους  Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Καραγιουσούφ Αιχάν και Μουσταφά Μουσταφά και αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς συμμετείχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γραβάνη Αντώνιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευκαρπίδη Νικόλαο, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Στεργίου Νικόλαο και τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ κ. Χαβιαρά Παντελή και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με  τον Πρόεδρο κ. Βαφειάδη Ανέστη.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν το παραεμπόριο και οι ελλιπείς έλεγχοι στον κάθετο άξονα, και συζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση του. Ζητήθηκε από την κ. Υφυπουργό η εντατικοποίηση των ελέγχων με κινητά κλιμάκια είτε μικτά είτε της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων, σε τακτά χρονικά διαστήματα ώσπου να δημιουργηθούν οι υποδομές για μόνιμους μηχανισμούς ελέγχου. Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την σύσταση των κλιμακίων και ανέφερε ότι θα πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να παραχωρηθεί χώρος για μόνιμες υποδομές.
Τα ίδια αιτήματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη και στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Εκτελεστικό Υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Μαστρογιάννη Βασίλη, ο οποίος με τη σειρά του αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε να συντονίσει προσωπικά την ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τόνισε :
«Η επιχειρηματικότητα της περιοχής πλήττεται βαθύτατα από την παραοικονομία και το παραεμπόριο. Οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την βαριά φορολογία και το εχθρικό περιβάλλον και το παραεμπόριο. Ο κάθετος άξονας λόγω των μηδενικών ελέγχων αποτελεί πύλη εισόδου για το παραεμπόριο όχι μόνο για την Ροδόπη αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια. Είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση κινητών κλιμακίων ελέγχου και η ενεργοποίηση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και η δημιουργία μόνιμων υποδομών ελέγχου στα σύνορα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: