Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς μικρότητες, σκοπιμότητες και μεμψιμοιρίες... με συνέπεια, συνέχεια και υπευθυνότητα - Μπορεί και πρέπει να αναβιώσει το Καρναβάλι Σαπών



Η αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις Σάπες, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον που υπήρξε σε αυτή ανέδειξαν ορισμένα συμπεράσματα τα οποία θα πρέπει να προβληματίσουν τους τοπικά ιθύνοντες και να τα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

-Απέδειξαν αρχικά ότι η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς στηρίζουν και ενισχύουν αυτές τις εκδηλώσεις και ότι τις έχει ανάγκη ο τόπος.
-Κατέστησαν σαφές ότι οι νέοι κι γενικότερα οι πολίτες του δήμου θέλουν αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Σάπες.
-Κατέδειξαν ότι ο θεσμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει βαθιές ρίζες και βιώματα σε όλες τις ηλικίες  των κατοίκων αυτού του τόπου.
-Απέδειξαν ότι το καρναβάλι Σαπών δεν έπρεπε να απαξιωθεί ως θεσμός.
-Απέδειξαν ακόμη ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου δεν έπρεπε να καταργηθούν και έπρεπε να έχουν συνέχεια, όπως γίνεται παντού.
-Δικαίωσαν όλους όσους κατά το παρελθόν στήριξαν, πρόβαλλαν και αναβάθμισαν τον θεσμό του Καρναβαλιού του τόπου.
-Έφερε εκ νέου στην επιφάνεια το πάγιο και διαχρονικό αίτημα των πολιτών να υπάρχει το καρναβάλι Σαπών και να αποτελεί κεντρικό αποκριάτικο θεσμό για όλο το νομό Ροδόπης.
-Τέλος ανέδειξε την υποχρέωση των ιθυνόντων να συνεχίσουν, να ενισχύσουν και να διευρύνουν το Καρναβάλι στις Σάπες.
Επιτέλους ας μην επικρατήσουν άλλο οι μικρότερες οι μεμψιμοιρίες και τα λάθη που έφεραν την οπισθοδρόμηση… και ας προχωρήσει αυτός ο τόπος μπροστά σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: