Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Αναγκαία μια ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για το δήμο Μαρωνείας ΣαπώνΟι τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή μας, οι μεγάλες καταστροφές καθώς και η κήρυξη κάποιων οικισμών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναδεικνύει το έλλειμμα έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Τα έργα αυτά θα πρέπει να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν, ξεκινώντας όσο πιο γρήγορα γίνεται και οφείλουν να περιλαμβάνουν έναν ευρύ σχεδιασμό για όλους τους οικισμούς, τα ποτάμια, τα ρέματα και τα φρεάτια.
Για να ξεκινήσει όμως κάτι τέτοιο αρχικά θα πρέπει να εκπονηθεί μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερείς μελέτη η οποία δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο για επανεμφάνιση των κινδύνων που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.
Η μελέτη αυτή είναι απαραίτητη  όσο ποτέ άλλοτε και για την χρηματοδότησή της η δημοτική αρχή θα πρέπει να ανατρέξει σε πολλαπλές πηγές αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Άλλωστε για μια τέτοια μελέτη και  για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ύστερα και από το προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί, δεν θα είναι ακατόρθωτο να βρεθούν χρήματα ή προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: