Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Δύσκολο μεν, αλλά δημιουργικό και ελπιδοφόρο μπορεί να καταστεί το 2018




Όσο δύσκολη άλλο τόσο δημιουργική μπορεί να είναι η νέα χρονιά για την περιοχή και για ολόκληρο το δήμο Μαρωνείας- Σαπών.
Δύσκολη γιατί οι ανάγκες και τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, η υποβάθμιση και η ανεργία καλπάζουν, η αφαίμαξη των υπηρεσιών συνεχίζεται, η κίνηση στην αγορά μειώνεται , ενώ και η μετανάστευση αυξάνεται ραγδαία.

Δημιουργική μπορεί να γίνει εάν και εφόσον υπάρξει ένα ανατρεπτικό σχέδιο παρεμβάσεων που θα θέτει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στόχους, και για το οποίο θα πρέπει να καταβληθούν επίμονες και σοβαρές προσπάθειες ώστε να υλοποιηθεί.
Εάν υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα και παράλληλα ένα διεκδικητικό πλαίσιο τα οποία ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις και την ηττοπάθεια που επικρατεί σήμερα θα θέτουν σε νέα βάση  την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων του δήμου και θα προωθηθούν και θα διεκδικηθούν δυναμικά και  επαρκώς από τους τοπικά ιθύνοντες, τότε μπορεί το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τον τόπο.
Τέλος το 2018 θα μπορέσει να καταστεί ελπιδοφόρο για την επαρχία και για τον δήμο Μαρωνείας- Σαπών εάν ξεπεραστούν οι μεμψιμοιρίες, πάψει η αναζήτηση άλλοθι και σταματήσει η νομοτελειακή αποδοχή ότι φέρνει οπισθοδρόμηση στον τόπο.
Εάν ξεφύγουμε από τις αντιλήψεις της ηττοπάθειας και τις όποιες φοβίες και εσωστρέφειες μας διακατέχουν τότε το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία για την περιοχή μας.
Αρκεί να το πιστέψουν και να το θελήσουν οι διοικούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: