Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχει ακόμη δυνατότητα για ίδρυση Παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες.




Ανοιχτό αφήνει το θέμα της ίδρυσης και η λειτουργία στις Σάπες Παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αμέτ.
Ως γνωστό το θέμα έφερε στην επιφάνεια επιστολή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο δήμο Μαρωνείας Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου, Μίλτου Μαυρίδη και Σωτήρη Μουζαλιώτη με την οποία ζητούσαν τη λειτουργία Παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες , ως συνέχεια του από δεκαετίες λειτουργούντος υποθηκοφυλακείου.
Χαρακτηριστικά στην απάντησή του προς τον κ. Ιλχάν ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι στο πλαίσιο κατάρτισης τους σχετικού νόμου όλες οι απόψεις της αυτοδιοίκησης πρόκειται να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο νόμου.
Ύστερα από αυτό διανοίγεται σίγουρα ένα μικρό παράθυρο και διαφαίνονται κάποιες ελπίδες, ακόμα και για τροπολογία που θα προβλέπει τη λειτουργία Παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά οι μέχρι τώρα ενέργειες και να διεκδικηθεί οργανωμένα και δυναμικά η ίδρυση μιας τέτοιας υπηρεσίας στον τόπο.
Ο δήμος Μαρωνείας Σαπών, η δημοτική αρχή, οι φορείς και οι συλλογικότητες, οφείλουν να πάρουν έστω και καθυστερημένα τη σκυτάλη και να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να πετύχουν με την απαραίτητη επιχειρηματολογία (που φυσικά υπάρχει, την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος που είναι αίτημα όλων των πολιτών της επαρχίας Σαπών).
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης στο βουλευτή Ροδόπης έχει ως εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: