Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



Πέμπτη  21 Δεκεμβρίου 2017
10:00-12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
10:00-11:00 Συμμετοχή του Ζ’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής
11:00-12:00 Συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής
10:00 – 14:00  Συμμετοχή των καταρτιζομένων των ΔΙΕΚ Κομοτηνής
Οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων  «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα, διακοσμούν τα παιδικά προσωπάκια με χριστουγεννιάτικες πινελιές και συμβάλλουν στη δημιουργία χαρμόσυνου χριστουγεννιάτικου κλίματος.
20:00 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι.Μ.ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσιάζει την εκδήλωση « ΕΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΑΤΕ ΛΑΟΙ» στη Λέσχη Κομοτηναίων σε συνεργασία με το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ.Μ.Κ. και με το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
10:30 • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Μουσικές μαθητικές ομάδες σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης «στολίζουν» χαρμόσυνα με την παρουσία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο συνάντησης την Κεντρική Πλατεία όπου και θα πραγματοποιήσουν συναυλία.
18:00-20:00 • ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το Σώμα Οδηγισμού προσφέρει ζεστά ροφήματα
Πιστά στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού τα παιδιά του Σώματος Οδηγισμού θα ζεστάνουν την παγωμένη νύχτα με ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
11:00 • «ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ» - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ανατωλικορωμυλιωτών Κομοτηνής ζωντανεύει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έθιμα και συνήθειες, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Το γλέντι συνοδεύεται από τα «ινιά φαϊά» (εννιά φαγητά), παραδοσιακό έθιμο της περιόδου του Δωδεκαημέρου και άφθονο κρασί  και χορό.
11:00 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Τις μέρες των γιορτών οι φιλανθρωπικές δράσεις δεν μπορούν να λείπουν. Έτσι, το 1ο  Λύκειο Κομοτηνής αποφάσισε φέτος να γράψει «Γράμμα στον Αη Βασίλη» και να διαθέσει όλα τα έσοδα της εκδήλωσης στο σύλλογο καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής».
18:00 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΤΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ» - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η χορωδία της στέγης πολιτισμού, παράδοσης και πολιτισμού «Φιλοτέχνες», υπό την επιμέλεια του δασκάλου Κυριακάκη Δημήτρη, γεμίζει μελωδίες την Κεντρική Πλατεία της πόλης τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017
10:30 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Παραμονή Χριστουγέννων! Ας τραγουδήσουμε στους δρόμους της πόλης τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής και τη Φιλαρμονική του Νέου Σιδηροχωρίου.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
18:00 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΘΡΑΚΗ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων βραβεύει για μια ακόμα χρονιά τους αριστούχους Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ροδόπης καθώς και τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2017.
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017
17:30 • ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΩΜΟΓΕΡΙΑ» - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
«Οφέτος και τα Κάλαντα θ’ εφτάμε Μωμογέρια, να σαν εκείνον που θα ζει σ’ άλλα τα καλοκαίρια». Οι γνωστοί πλέον Μωμόγεροι για μια ακόμα χρονιά τρέχουν στους δρόμους της πόλης για να προστατέψουν τη νύφη από τον Αράπη. Χορέψτε και τραγουδήστε μαζί τους και ευχηθείτε σε όλους: «Υείαν και ευλογίαν!».
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017
17:00 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΘΡΑΚΗ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Τις φετινές γιορτές ο μορφωτικός σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων αναβιώνει το έθιμο «ΑΡΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ», έθιμο που γινόταν ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Το έθιμο θα συνοδεύεται απαραίτητα από τις γευστικές σαρακατσάνικες πίτες.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
12:00 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής μας καλούν να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα στην πλατεία της Κομοτηνής.
21:30 • ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ALMA LIBRE – ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ
Αποχαιρετάμε τον χρόνο που φεύγει μ ένα tango. Ο πολιτιστικός σύλλογος Alma Libre διοργανώνει όπως κάθε χρόνο μια μοναδική μουσικοχορευτική εκδήλωση Milonga και σας περιμένουμε όλους!
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017
10:30 • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς! Ελάτε να τραγουδήσουμε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αιγείρου για να προϋπαντήσουμε το Νέο Χρόνο που καταφθάνει.
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018
10:00 • ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Οι μικροί μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Μελέτης γιορτάζουν μαζί μας με καλλιτεχνικές δημιουργίες και υποδέχονται το Νέο Έτος με χαρά, παιχνίδι και τραγούδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: