Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία Γραφείου ΔΟΥ στις Σάπες που έπρεπε ήδη να λειτουργεί στην πόλη



Με πρόσφατη προκήρυξη του το υπουργείο οικονομικών θα καλύψει 548 μόνιμες θέσεις σε εφορίες και τελωνεία όλης της χώρας, ύστερα από γραπτό διαγωνισμό.
Για το νομό Ροδόπης και ειδικά για τη ΔΟΥ Κομοτηνής-Σαπών προβλέπονται 3 θέσεις Π.Ε. με πτυχίο Νομικής και 11 θέσεις με πτυχίο διοικητικού, οικονομικού.
Συνολικά δηλαδή προβλέπονται 14 θέσεις νέων εφοριακών στο νομό μας.
Ύστερα και από αυτό είναι αδιανόητο να μη λειτουργήσει Γραφείο ΔΟΥ στις Σάπες.
Υπενθυμίζουμε ότι με την αριθμό πρωτοκόλλου Δ6Α1130258ΕΞ-20-9-2012 απόφαση, αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΟΥ Σαπών.

Με την ίδια απόφαση επίσης η ΔΟΥ Κομοτηνής μετονομάζεται σε ΔΟΥ Κομοτηνής- Σαπών.
Στην ίδια απόφαση και στην παράγραφο γ΄ προβλέπεται η ίδρυση στις Σάπες ως έδρα του δήμου Μαρωνείας Σαπών, και η λειτουργία γραφείου ΔΟΥ.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει :
«γ΄ Ορίζουμε ότι μέρος των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων των ΔΟΥ της στήλης Γ΄ του πίνακα 1, (δηλαδή Κομοτηνή Σαπών), ασκείται από Γραφεία αυτών που λειτουργούν εκτός του κεντρικού κτιρίου στέγασης (στη προκειμένη περίπτωση της ΔΟΥ Κομοτηνής), στην έδρα του δήμου του παρακάτω πίνακα, (στο νούμερο 27 του πίνακα αυτού αναφέρεται ρητά: δήμος στον οποίο λειτουργεί Γραφείο ΔΟΥ είναι η έδρα του δήμου Μαρωνείας Σαπών).
Εφόσον διατεθούν οι κατάλληλου χώροι στέγασης αυτών και καταβληθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΟΥ που εργάζονται σε αυτές.»
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι μπορεί να λειτουργήσει Γραφείο ΔΟΥ στις Σάπες, από αυτή την απόφαση του υπουργείου η οποία ισχύσει από το έτος 2012 και δεν αξιοποιήθηκε έως σήμερα.
Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο τώρα που:
1. Στη ΔΟΥ Κομοτηνής Σαπών θα προσληφθούν 14 νέοι υπάλληλοι.
2.Το κτίριο της ΔΟΥ Σαπών περιήλθε στη κυριότητα του δήμου και μπορεί να διατεθεί εκεί ένας χώρος, όπου θα λειτουργήσει το γραφείο ΔΟΥ με 2 έως 3 υπαλλήλους στις Σάπες.
Κάτι τέτοιο φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα δώσει μια σχετική ώθηση στον τόπο ο οποίος έχει υποστεί σημαντική αποψίλωση υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια και ίσως να αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία γραφείων και άλλων καταργηθέντων υπηρεσιών στις Σάπες, όπως π.χ γραφείο ΕΦΚΑ(ΙΚΑ).
Σε κάθε περίπτωσης πάντως διαφαίνεται ότι δεν έχουν χαθεί όλα για τον τόπο μας αρκεί να γίνουν σωστοί χειρισμοί και να υπάρξουν μυστικές και τεκμηριωμένες διεκδικήσεις.
Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη λειτουργία Γραφείου ΔΟΥ στις Σάπες.
Αύριο μπορούμε να ελπίζουμε στη λειτουργία ενός μικρού διοικητηρίου στο κτίριο της ΔΟΥ που θα φιλοξενεί και άλλα γραφεία δημοσίων υπηρεσιών καθιστώντας και πάλι της Σάπες διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: