Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: «Εύχομαι τα καλύτερα για την Θράκη, πρόοδο και προκοπή στους κατοίκους της» .




Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο ομάδα πολιτών από τις Σάπες την οποία αποτελούσαν ο διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερη  Άποψη και πρώην δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μαυρίδης Μίλτος, ο εκπαιδευτικός Κενανίδης Γρηγόρης, ο Ηλίας Εμιρζάς και ο Χρήστος Σαμουρίδης.
Στην Κωνσταντινούπολη έγιναν δεκτοί από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιοχή και ευχήθηκε τα καλύτερα για την Θράκη, πρόοδο και προκοπή στους κατοίκους της .
Ο Παναγιότατος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας των δύο λαών  ελληνικού και τουρκικού, καθώς και στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης.
Ο Σαπαίος στην καταγωγή Υπογραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Γρηγόριος Φραγκάκης αφού τους υποδέχτηκε με πολύ θερμό τρόπο ξενάγησε τους συμπολίτες του στο χώρο του Πατριαρχείου και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Λίγο πριν την αναχώρησή τους από την Πόλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην κοινότητα του Μέγα Ρεύματος μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής ο Πρέσβης ε.τ. κύριος Αλεξανδρής Αλέξανδρος.
Στην επιστροφή επισκέφτηκαν τον αδελφοποιημένο δήμο Μαρμαρά Ερελιεσί όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αλματώδη πρόοδο που σημείωσε ο δήμος τα τελευταία χρόνια ειδικά στους τομείς των τουριστικών υποδομών, της οδοποιίας, της αναψυχής, του κυκλοφοριακού, καθώς και την αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: