Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Οφείλουν να επανορθώσουν την εικόνα της Μαρώνειας




Εκτός από την ανθρώπινη πλευρά του θέματος, το τραγικό της υπόθεσης, το να χαθεί δηλαδή ένας άνθρωπος με αυτόν τον τρόπο στις μέρες μας υπάρχουν και άλλες παράμετροι για τον θάνατο της αγγλίδας τουρίστριας στην περιοχή της Μαρώνειας.

Μία από τις παραμέτρους αυτές είναι η κακή εικόνα που εξέπεμψε η περιοχή μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό στη στιγμή που το τραγικό συμβάν έγινε σε ένα ευρωπαϊκό μονοπάτι το οποίο διαφημίζεται παγκοσμίως προκειμένου να το διασχίσουν οικολόγοι, περιπατητές, φυσιολάτρες, λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας.
Παράλληλα το τραγικό συμβάν συνέβη κοντά σε ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που θα πρέπει να είναι βατά και επισκέψιμα.
Αυτό το πλήγμα οι αρμόδιοι οφείλουν να το επανορθώσουν το συντομότερο με κινήσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα αποδεικνύουν και θα πείθουν ότι πρόκειται για κάτι μεμονωμένο, απομονωμένο, για μια άτυχη στιγμή.
Σε διαφορετική περίπτωση οι αρνητικές συνέπειες για την περιοχή της Μαρώνειας και ολόκληρης της παραλιακής ζώνης του δήμου Μαρωνείας-Σαπών θα είναι τόσο μεγάλες που μπορούν να πλήξουν τον τομέα του τουρισμού ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: