Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών χωρίς να να στερηθεί η ευρύτερη περιοχή τις προοπτικές ανάπτυξης που της προσφέρει το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Σαπών




Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές υπηρεσίες του νομού μας.
Πολύ ορθά ανάμεσα σε αυτά θίγεται το θέμα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και καυτηριάζεται η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτιριακές του εγκαταστάσεις.
Και τα δύο αυτά ζητήματα χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή όσο και για την καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Η εφημερίδα μας είχε αναφερθεί πολλές φορές και είχε καταθέσει διεξοδικά τις προτάσεις της και για τα δύο αυτά θέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Α.Τ Σαπών λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, της ραγδαίας αύξησης των κλοπών, της έξαρσης των ναρκωτικών, της εκτίναξης των παραβατικών συμπεριφορών, λόγω επίσης της μεγάλης έκτασης που καλύπτει και της αυξημένης κίνησης ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό και να εξοπλιστεί με νέα σύγχρονα μέσα.
Παράλληλα σε ότι αφορά το κτιριακό πρόβλημα υπάρχουν 4 προοπτικές:
Ή να ενοικιαστεί κάποιο κτίριο στις Σάπες
Ή να κατασκευαστεί νέο κτίριο σε οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από τον δήμο ή το δημόσιο.
Ή να κατασκευαστεί νέο κτίριο στο σημερινό χώρο με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), όπως είχε προκριθεί κατά το παρελθόν.
Ή να στεγαστεί στο χώρο που ήταν τα γραφεία της πρώην ΕΑΣ, που τώρα είναι άδεια και τελούν υπό εγκατάλειψη.
Όσο αναφορά τα γραφεία της ΔΟΥ Σαπών όπως είχαμε επισημάνει και κατά το παρελθόν και με δεδομένη την αναγκαιότητα να ξαναγίνουν οι Σάπες διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσουν σαν ένα μικρό διοικητήριο με:
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
Το ΚΕΠ του δήμου
Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Μαρωνείας Σαπών
Γραφείο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ)
Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου
Γραφείο επιμελητηρίου
Καθώς και με άλλες υπηρεσίες ή γραφεία.
Δεν θα ήταν καθόλου λογικό ούτε πρακτικό να στερηθεί ο τόπος ένα χώρο που μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή του προοπτική και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ούτε είναι λογικό βέβαια το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών να λειτουργεί κάτω από αυτές τις άσχημες συνθήκες .
Είναι βέβαιο ότι η χρυσή τομή βρίσκεται στα όσα έχουμε προτείνει κατά καιρούς.
Έτσι μόνο θα γίνουν βήματα προς τα μπρος και έτσι μόνο θα δοθεί δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας σε όλες τις τοπικές υπηρεσίες και στο Α.Τ.καθώς και  στις Σάπες να αποκτήσουν την παλιά διοικητική τους ισχύ.
Αρκεί βέβαια να το αντιληφθούν οι ιθύνοντες, να το οργανώσουν σωστά και να το διεκδικήσουν μεθοδικά και οργανωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: