Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Τζεμαλή Μέτσο και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου πραγματοποίησαν σειρά επαφών και συναντήσεων με τους Πρέσβεις των Μουσουλμανικών Αραβικών χωρών στην Αθήνα.





 Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Τζεμαλή Μέτσο και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ημέρα Παρασκευή πραγματοποίησαν σειρά επαφών και συναντήσεων με τους Πρέσβεις των Μουσουλμανικών Αραβικών χωρών στην Αθήνα. 

 Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες συμμετείχαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Εξοχώτατος Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Essam Ibrahim Beitulmal  σε γνωστό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης συνομίλησαν με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών, που έλαβαν μέρος στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε από την Πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Στην δεξίωση έλαβε μέρος και ο Τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου κ. Οσμάν Χαμζά.
 Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης την ίδια μέρα,  επισκέφθηκαν τον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα κ. Majid M. Shabestari. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Shabestari στα καθήκοντα του και ευχαρίστησαν για την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε. Ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα ενημερώθηκε από τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης για τα θρησκευτικά θέματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης καθώς και για τις αρμοδιότητες των Μουφτειών στην περιοχή.
 Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου στο πλαίσιο των επαφών τους στην Αθήνα επισκέφθηκαν επίσης την Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και συναντήθηκαν με τους διπλωμάτες της Πρεσβείας. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Οι διπλωματικές αρχές που επισκέφθηκαν οι Μουφτήδες ενημερώθηκαν για τα θρησκευτικά θέματα που αφορούν την Μουσουλμανική Μειονότητα της  Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: