Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης κ. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και Μουσταφά Μουσταφά, ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και ακολούθως στο 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.
παρακολούθησαν τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους αρχικά στο 3
Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές επισκέφτηκαν το 3ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο ΤζελάλΜπαγιάρ.

 Οι βουλευτές ευχήθηκαν σε μαθητές, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο, ενώ συζήτησαν τόσο με εκπαιδευτικούς όσο και με γονείς για εκπαιδευτικά ζητήματα.
Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές είχαν συνάντηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης με την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου.  Προτάθηκαν λύσεις για διαδικαστικά θέματα και έγινε ενημέρωση για την πορεία προσλήψεων  εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και τα λύκεια του Νομού. Με μεγάλη χαρά η κ. Προϊσταμένη ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρώτες εγγραφές μαθητών στο Εσπερινό Λύκειο που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος και ήδη φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς συμπολίτες μας. Επίσης έγινε ενημέρωση για το Ειδικό Γυμνάσιο το οποίο επίσης λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος, καλύπτοντας ανάγκες μαθητών που για χρόνια η πολιτεία αγνοούσε. Το ειδικό σχολείο μάλιστα θα επισκεφτούν άμεσα οι βουλευτές με την κ. Προϊσταμένη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Οι βουλευτές συναντήθηκαν στη συνέχεια και  με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη. Τα θέματα που συζητηθήκαν αφορούσαν στην πρόσληψη εκπαιδευτικών στον νομό, η οποία προχωράει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινάει χωρίς προβλήματα. Ειδική μνεία δόθηκε στην ειδική αγωγή, για την οποία οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να ζητήσουν να γίνουν άμεσα και οι υπόλοιπες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: