Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αναγκαίος αποδεικνύεται ο θεσμός της Μαθητικής Εστίας



Καθόλου υπερβολική αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η πρόταση της εφημερίδας μας σε προηγούμενο φύλλο για δημιουργία Μαθητικής Εστίας στις Σάπες.

Εκτός από την αποδοχή που είχε η πρόταση αυτή από την τοπική κοινωνία και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής, διαπιστώσαμε κάνοντας μια μικρή έρευνα, ότι πολλές μαθητικές εστίες θα λειτουργήσουν και φέτος σε δήμους όλης της χώρας.
Κάτι τέτοιο αποδεικνύει πως ο θεσμός όχι μόνο δεν είναι ξεπερασμένος αλλά είναι ιδιαίτερα αναγκαίο στις μέρες μας, αφού οι μαθητικές εστίες διαθέτουν για τους δικαιούχους φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και μελέτη απαλλάσσοντας τις οικογένειες τους από επιπλέον ταλαιπωρίες και έξοδα.
Ήδη οι σχετικές ανακοινώσεις στις πόλεις που διαθέτουν αυτές τις υποδομές είναι έτοιμες και εντός του μήνα θα ξεκινήσει η υποβολή των δικαιολογητικών.
Και ενώ αλλού θα ξεκινήσουν να κατατίθενται τα δικαιολογητικά για τις μαθητικές εστίες, στον τόπο μας ας αρχίσει τουλάχιστον να ετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος και να κατατεθεί η πρόταση για διεκδίκηση του αιτήματος στο αρμόδιο υπουργείο.
                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: