Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ιλχάν Αχμέτ προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ «Απαιτείται ειλικρινής διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την αναβάθμιση της Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην Θράκη και όχι μονομερείς ενέργειες και αποφάσεις»Τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτη Κεραμάρη, επισκέφθηκε σήμερα στην Κομοτηνή με δική του πρωτοβουλία ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  έθεσε προς τον κ. Κεραμάρη το ζήτημα των πολλαπλών αναστολών λειτουργίας Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων που παρατηρήθηκαν πέρυσι και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετέφερε τις αντιδράσεις των γονέων και των τοπικών κοινωνιώνγια την εξέλιξη αυτή, όπως αυτές εκφράζονται μέσα και από τις ανακοινώσεις των σχολικών εφοριών αλλά και της ίδιας της ΔΟΕ.  

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ  επέμεινε στο γεγονός της ιδιαιτερότητας ως προς το καθεστώς λειτουργίας των Μειονοτικών Σχολείων στην Θράκη και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή των Συνθηκών και των Μορφωτικών Πρωτοκόλλων.
Ζήτησε, οι όποιες αλλαγές δρομολογούνται στην λειτουργία των σχολείων αυτών, να είναι προϊόν εξαντλητικού διάλογου με τους γονείς, τους κηδεμόνες και τις σχολικές εφορίες, ενώ τόνισε ότι απαιτείται η εκπαιδευτική αναβάθμιση τωνΜειονοτικώνΣχολείων σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα,στάθηκεστην υποχρέωση της Πολιτείας για την επαναλειτουργία σχολείων που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους στην βάση της κείμενης νομοθεσίας.
Ο κ. Κεραμάρης δεσμεύτηκε εντέλει από την πλευρά του, ότι θα προκαλέσει τις αμέσως επόμενες μέρες σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, της σχολικής κοινότητας και των σχολικών εφοριών των Μειονοτικών Σχολείων προκειμένου να προχωρήσει ένας ειλικρινής διάλογος για το παρόν και το μέλλον της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, παρουσία όλων των εμπλεκομένων μερών.
Ο βουλευτής Ροδόπης έθεσε και το θέμα των «δυσπρόσιτων σχολείων» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των περιοχών Σαπών, Ιάσμου και Ξυλαγανής, προσκομίζοντας στον κ. Κεραμάρη τα πρακτικά της Βουλής με την απάντηση του κ. Γαβρόγλου στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα αυτό.
Ο κ. Κεραμάρης υποστήριξε ότι δεν διαθέτει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα, παραπέμποντας για το ζήτημα στον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το Πιλοτικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία σε μειονοτικούς οικισμούς της Ροδόπης και της Ξάνθης, ο κ. Κεραμάρης, δήλωσε αναρμοδιότητα, χωρίς να μπορεί να προσκομίσει περεταίρω πληροφορίες για το πλαίσιο, τον χώρο και τον χρόνο έναρξης της εφαρμογής του, ενώ την ίδια στιγμή ο βουλευτής Ροδόπης επέμεινε στην αρνητική του άποψη για τον τρόπο υλοποίησης του συγκεκριμένου εγχειρήματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: