Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ευκαιρία για το φράγμα του Ιασίου



Πολύ άσχημο κλίμα δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Σαπών μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου υποδομών σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν , για το φράγμα του Ιασίου, όπου σύμφωνα με αυτή το υπουργείο δεν γνωρίζει καν για την ύπαρξή του.

Η ανησυχία των πολιτών και των φορέων ήταν έντονη και εύλογη αφού περίμεναν εδώ και πάρα πολύ καιρό την ολοκλήρωση του έργου.
Μετά από αυτό και στο πλαίσιο των συχνών επισκέψεων της εφημερίδας μας, βρεθήκαμε πριν λίγες ημέρες επί τόπου στο έργο, όπου διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες του συνεχίζονται και ότι ο εργολάβος διαθέτει για το σκοπό αυτό μεγάλο στόλο οχημάτων και μηχανημάτων.
Επιπλέον βρίσκοντας την πινακίδα του έργου επαναβεβαιώσαμε, όπως αναγράφεται και σε αυτή, ότι το φράγμα του Ιασίου συγχρηματοδοτείται κατά ποσοστό 75% από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού Εγγυήσεων και κατά 25% από πόρους του ελληνικού δημοσίου.
Το περίεργο βέβαια είναι πως ένα υπουργείο με αρμοδιότητες στα έργα δεν γνωρίζει για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, κάτι που δίνει φυσικά την απάντηση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του.
Μετά από αυτό, τουλάχιστον, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και όλων των συναρμόδιων υπουργείων ας ενημερωθούν πληρέστερα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ας ενσκήψουν και ας ασχοληθούν συστηματικά με το θέμα για να ολοκληρωθεί επιτέλους το φράγμα του Ιασίου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ας αποτελέσει εν τέλει η αναστάτωση αυτή, μια ευκαιρία για προβληματισμό και θετικότερες εξελίξεις στην πορεία τους έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: