Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αναγκαία η κατασκευή μαθητικής εστίας στις Σάπες



Περισσότερη από κάθε άλλη φορά είναι η μαθητές του ορεινού όγκου και γενικά των απομακρυσμένων οικισμών που θα φοιτήσουν φέτος στο Λύκειο Σαπών και στα άλλα σχολεία της πόλης.
Ιδιαίτερα από τα χωριά Χλόη και Κέχρο που οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και ο χρόνος μετακίνησης ξεπερνά ημερησίως τις 3 ώρες, τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία των Σαπών είναι πολλά σε αριθμό.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους τοπικά και κεντρικά, οι οποίοι οφείλουν να σκεφτούν πολύ σοβαρά την κατασκευή μαθητικής εστίας στις Σάπες.
Με την παραχώρηση οικοπέδου από το δήμο Μαρωνείας Σαπών και την ανέγερση του κτιρίου από το αρμόδιο υπουργείο, θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη.
Αρχικά θα εξυπηρετηθούν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες αποφεύγοντας ταλαιπωρίες και θα μπορέσουν να απολαμβάνουν περισσότερα ευεργετήματα από το σχολείο όπως πχ μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, ολοήμερο και λοιπά.
Θα ανακουφιστούν πολλές οικογένειες οι οποίες τώρα υφίστανται επιπλέον έξοδα, αγωνία και άγχος για τα παιδιά τους και δαπανούν πολύτιμο χρόνο από την εργασία τους.
Θα ωφεληθεί ο τόπος αφού δεκάδες νέοι θα μένουν εδώ, θα δραστηριοποιούνται και θα βοηθούν αισθητά την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Τέλος θα ωφεληθούν τα σχολεία και η τοπική εκπαιδευτική διαδικασία αφού θα συμμετέχουν πλήρως σε αυτή οι μαθητές.
Παράλληλα οι εστία αυτή κατά τους θερινούς μήνες και τις εορτές και τις αργίες θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή για την ευρύτερη περιοχή που θα μπορεί να φιλοξενεί ποικίλες διοργανώσεις όπως συνέδρια, συναντήσεις, ανταμώματα, εκδηλώσεις και λοιπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: