Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

200 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ
ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ)
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017-2018
Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) για το έτος 2017-2018.
Διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών/στριών
Η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης για το έτος 2017-2018 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την 28/7/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00’ στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών) βάσει της παρακάτω ποσόστωσης:

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ)
Κατηγορίες εισαγόμενων
%
Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το EAΠ χωρίς να έχουν κληρωθεί
2%
Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών
18%
Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
20%
Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης με πτυχίο ΑΕΙ
10%
Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών με πτυχίο ΑΕΙ
10%
Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ)
40%


Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών/στριών σε μια κατηγορία, το ποσοστό που απομένει μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία, σύμφωνα με τη σειρά που αναφέρεται στον ανωτέρω πίνακα.
Οι πόλεις που θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ και ο συγκεκριμένος αριθμός θέσεων σπουδαστών/στριών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:
Κατηγορίες εισαγόμενων
Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το ΑΕΠ χωρίς να έχουν κληρωθεί
Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών
Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης με πτυχίο ΑΕΙ
Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών με πτυχίο ΑΕΙ
Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ)
Σύνολο
Πόλη ΕΠΠΑΙΚ
2%
18%
20%
10%
10%
40%
100%
Αθήνα
6
54
60
30
30
120
300
Άργος
3
29
32
16
16
64
160
Βόλος
3
29
32
16
16
64
160
Ηράκλειο Κρήτης
3
29
32
16
16
64
160
Θεσσαλονίκη
4
36
40
20
20
80
200
Ιωάννινα
2
22
24
12
12
48
120
Κοζάνη
3
29
32
16
16
64
160
Λιβαδειά
2
22
24
12
12
48
120
Μυτιλήνη
2
22
24
12
12
48
120
Πάτρα
4
36
40
20
20
80
200
Ρόδος
2
22
24
12
12
48
120


Σάπες
4
36
40
20
20
80
200
Σύνολο
38
366
404
202
202
808
2020

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση
Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται με δική τους μέριμνα αποκλειστικά μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται
από 28/06/2017, ώρα 14:00 έως 26/07/2017, ώρα 23:59
Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση, σε μία και μόνο πόλη και σε μία και μόνο κατηγορία εισαγομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή τους σε περισσότερες από μια κατηγορία υποχρεούνται κατά την υποβολή της αίτησής τους ηλεκτρονικά να επιλέξουν υποχρεωτικά μία (1) και μόνο κατηγορία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σε περίπτωση υποβολής αίτησης σε περισσότερες της μίας κατηγορίες ή σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων της μίας αιτήσεων, είτε στην ίδια πόλη είτε σε διαφορετική πόλη, ο υποψήφιος θα διαγράφεται οριστικά από τους πίνακες υποψηφίων για το έτος 2017-2018 και δε θα συμμετέχει στην κλήρωση.
Προϋποθέσεις υποβολής αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση
                        1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο ΕΠΠΑΙΚ έχουν οι κάτοχοι τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου της αλλοδαπής.
                        2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου Σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Διδακτορικό Δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ.
                        3. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ.
                        4. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης» θα πρέπει να


                        υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον επιλεγούν) το ΦΕΚ διορισμού τους και βεβαίωση από την υπηρεσία τους.
                        5. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών» θα πρέπει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον επιλεγούν) τον αριθμό της σειράς κατάταξης τους στον πίνακα αναπληρωτών ή, σε περίπτωση που δεν τους έχει γνωστοποιηθεί, τον αρ. πρωτοκόλλου της αίτησής τους.
                        6. Η καταληκτική ημερομηνία απόκτησης των ανωτέρω απαιτουμένων τίτλων σπουδών και της ακαδημαϊκής ισοτιμίας τους δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, την 26/07/2017.
                        7. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το EAΠ χωρίς να έχουν κληρωθεί» θα πρέπει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον έχουν επιλεγεί) έγγραφο του ΕΑΠ ότι έχουν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις χωρίς να έχουν κληρωθεί.
                        8. Η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει την κατάθεση του ποσού των τριάντα ευρώ (30.00€) στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αρ. λογαριασμού: 154/545047-03, ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703). Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη κατάθεση του ανωτέρω ποσού στον ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποκλείει τον υποψήφιο από την συμμετοχή του στην κλήρωση. Το ποσό των τριάντα ευρώ (30.00 €) δεν επιστρέφεται ούτε συμψηφίζεται με το ποσό της εγγραφής εκτός από την περίπτωση της εκπρόθεσμης κατάθεσης και της μη συμμετοχής στην κλήρωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Στο απόκομμα πληρωμής της Τράπεζας πρέπει στο πεδίο «Αιτιολογία Κατάθεσης» να αναγράφεται υποχρεωτικά: «ΕΠΠΑΙΚ», το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) του υποψηφίου. Το απόκομμα θα πρέπει να φυλάσσεται από τον υποψήφιο/α σπουδαστή/τρια.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την 26/07/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:59. Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, επίσης, πριν υποβάλουν αίτηση, να βεβαιωθούν, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ. Η υποβολή της αίτησης συνεπάγεται και τη δήλωση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής και αποδέχονται τον Κανονισμό του ΕΠΠΑΙΚ και τους όρους συμμετοχής και φοίτησης στο Πρόγραμμα.


Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται αποκλειστικά και με δική τους μέριμνα και ευθύνη μέσω ανακοινώσεων που αναρτώνται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr
Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το ΕΑΠ θα πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά και θα αφορά την ενημέρωση για τη σειρά κατάταξης που έλαβε ο υποψήφιος στη διαδικασία της κλήρωσης, σε όσους υποψήφιους έχουν εισάγει έγκυρο λογαριασμό email.
Αποτελέσματα κλήρωσης – Ενημέρωση
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με δικές τους ενέργειες να αναζητήσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σειρά κατάταξης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται με βάση τη σειρά κλήρωσης σε αρχικά επιλεγέντες και σε επιλαχόντες.
Αρχικά επιλεγέντες χαρακτηρίζονται όσοι έχουν αύξοντα αριθμό κλήρωσης μέχρι και τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν για κάθε κατηγορία στη συγκεκριμένη πόλη επιλογής τους. Οι ανήκοντες στους αρχικά επιλεγέντες θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής, εφόσον τα δικαιολογητικά τους πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που θα ορίσει η ΑΣΠΑΙΤΕ με ανακοίνωση και καταβάλλουν εμπρόθεσμα το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00€).
Σε περίπτωση που με τους αρχικά επιλεγέντες δεν καλυφθούν οι προβλεπόμενες στην προκήρυξη θέσεις, η ΑΣΠΑΙΤΕ με ανακοινώσεις της καλεί τους επιλαχόντες, με προτεραιότητα αυτούς της ίδιας πόλης, να τις καλύψουν. Όσες θέσεις δεν καλυφθούν μέχρι μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα παραμείνουν κενές.
Οι Επιλαχόντες εγγράφονται, υπό την προϋπόθεση ότι τα δικαιολογητικά τους πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που θα ορίσει η ΑΣΠΑΙΤΕ με ανακοίνωσή της και καταβάλουν εμπρόθεσμα το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00€).
Οι αρχικά επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης, είναι υποχρεωμένοι με δική τους μέριμνα και ευθύνη να ενημερώνονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr για τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες που θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους.


Λειτουργία προγράμματος
Έναρξη μαθημάτων
Τα μαθήματα, τα οποία προγραμματίζονται να ξεκινήσουν κατά το μήνα Οκτώβριο 2017, διεξάγονται απογευματινές ώρες (17:00-21:00), τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και διαρκούν δεκατρείς εβδομάδες ανά εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου. Για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Προγράμματος και την υλοποίηση των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ) απαιτείται και, για επτά (7) ημέρες (καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος) πρωινή παρουσία των σπουδαστών/στριών (πέραν των τριών ή τεσσάρων ημερών υλοποίησης του προγράμματος). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
Πρόγραμμα σπουδών
Οι σπουδαστές/στριες του ΕΠΠΑΙΚ πρέπει να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας και Πτυχιακή εργασία) εντός του χρονοδιαγράμματος του Προγράμματος για το έτος 2017-18. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα συμμετοχής στα μαθήματα που εξετάστηκαν και απέτυχαν μόνο στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2018 ή στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2019.
Ο συνολικός χρόνος για την περάτωση των υποχρεώσεων και την απόκτηση του πιστοποιητικού δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 ακαδημαϊκά έτη.
Όλα τα επιμέρους θέματα λειτουργίας του Προγράμματος καθορίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΠΠΑΙΚ για τον οποίο οι σπουδαστές/τριες ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΕΠΠΑΙΚ και από αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.
Δαπάνες σπουδών
Οι επιλεγέντες σπουδαστές του ΕΠΠΑΙΚ συμμετέχουν στις δαπάνες σπουδών τους με το ποσό των 600,00€, το οποίο καταβάλλεται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στο λογαριασμό 154/545047-03 – ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703 του ΕΛΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ ως εξής: ποσό 300,00€ μαζί με την αποστολή των δικαιολογητικών τους προς έλεγχο και ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00€) με την ανανέωση της εγγραφής τους για το β’ εξάμηνο.
Οι επιλεγέντες σπουδαστές/τριες για φοίτηση, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν δύνανται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα για το έτος 2017-2018, υποχρεούνται, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για το έτος 2018-2019, να καταβάλλουν το ποσό των εξακοσίων ευρώ (600,00€) στις προθεσμίες που ορίζονται ανωτέρω.


Μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλεγέντων σπουδαστών/τριών του ΕΠΠΑΙΚ δεν επιστρέφονται χρήματα από αιτήματα διαγραφών. Κατ’ εξαίρεση και μόνο μέχρι πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων μπορούν με αίτησή τους οι επιλεγέντες σπουδαστές/τριες να ζητήσουν την διαγραφή τους από το πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή επιστρέφεται το 50% του καταβληθέντος ποσού.
Μετεγγραφές
Μετεγγραφή σπουδαστών από ΕΠΠΑΙΚ μιας πόλης σε ΕΠΠΑΙΚ άλλης πόλης δεν επιτρέπεται. Εξαίρεση προβλέπεται στην περίπτωση, διορισμού ως μόνιμου ή αναπληρωτή εκπαιδευτικού ή πλήρη απασχόληση σε Φορείς ή Υπηρεσίες του Δημοσίου ή ευρύτερου Δημοσίου Τομέα για τουλάχιστον 12 μήνες, που προέκυψε μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης, ή άλλης ειδικής περίπτωσης, η οποία θα αξιολογείται από τη Διοικούσα Επιτροπή. Οι μετεγγραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν στο σύνολό τους το 5% των εγγεγραμμένων σπουδαστών στην πόλη υποδοχής.
Ο Πρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ
Ιωάννης Σαριδάκης
Καθηγητής


Δεν υπάρχουν σχόλια: