Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μόνο δυο πρωινά την εβδομάδα μπορούν να αρρωστήσουν οι Σαπαίοι

Εμπαιγμός των κατοίκων της Νοτιοανατολικής Ροδόπης με το θέμα του ασθενοφόρου
Η παρουσία του ασθενοφόρου στις Σάπες είναι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Η εφημερίδα μας με σχόλια, άρθρα, πρωτοσέλιδα κείμενα και άλλες δημοσιεύσεις έδωσε και δίνει δυναμικά τον αγώνα για την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος του 1/3 του πληθυσμού της Ροδόπης.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ο αγώνας και οι προσπάθειες αυτές έχουν γίνει ακόμη πιο έντονες αφού από το ΕΣΠΑ, μέσω της περιφέρειας ΑΜΘ, έχει αγοραστεί ασθενοφόρο για το κέντρο υγείας Σαπών το οποίο ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του.
Τελευταία με την επίσκεψη του υπουργού υγείας στην Κομοτηνή, ο διευθυντής του Κ.Υ. Σαπών κ. Θόδης, ανέφερε το θέμα στον καθ’ ύλη αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο ενώ πολλοί κάτοικοι της επαρχίας απηύθυναν έκκληση μέσω της «Ελεύθερης Άποψης», στο νέο διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης για την λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η παρουσία ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Κέντρο υγείας Σαπών, για μια βάρδια 8 ώρες δηλαδή, και μόνο για δύο ή το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα.
Αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς δεν καθησυχάζει ούτε ικανοποιεί τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής.
Με ημίμετρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ούτε με αποσπασματικές κινήσεις μπορούν να λυθούν αυτά τα θέματα.
Η αίσθηση που προκαλεί τους κατοίκους του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και ολόκληρης της επαρχίας Σαπών, είναι ότι πρόκειται για εμπαιγμό προς τους ίδιους και προς την περιοχή.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποδείξουν το αντίθετο στέλνοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ασθενοφόρο στις Σάπες, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και σε χώρο που ήδη έχει παραχωρήσει το Κέντρο Υγείας.
Διαφορετικά είναι σαν να ζητούν από τους κατοίκους της περιοχής Σαπών να αρρωσταίνουν μόνο δυο φορές την εβδομάδα, κατά τις πρωινές ώρες και στο 8ωρο που βρίσκεται στις Σάπες το ασθενοφόρο! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: