Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ; ΑΜΕΤ ΙΛΧΑΝ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!Με ικανοποίηση καταγράφουμε την δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δ. Μπαχτσεβανάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, για τη  ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στην Κομοτηνή.

Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα αυτό με την μορφή κοινοβουλευτικής ερώτησης είχε κατατεθεί από μέρους μου στις 14-10-2015 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν στην Βουλή κατά την ΙΖ΄ περίοδο λειτουργίας της, που ξεκίνησε την 1-10-2015. Η ερώτησή μου αυτή είχε λάβει αριθμό πρωτοκόλλου 266 και κατά την προσφιλή τακτική της σημερινής κυβέρνησης (όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων σε πολλές περιπτώσεις) δεν απαντήθηκε ποτέ.
Δεκαεννέα μήνες (19) μετά, ο υφυπουργός της κυβέρνησης, εξαγγέλλει την δημιουργία Εσπερινού Γυμνασίου στην Κομοτηνή. Του απαντώ ότι «κάλλιο αργά παρά ποτέ», θέτω όμως και πάλι την αγωνία μου για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της εξαγγελίας.
Πιο συγκεκριμένα, ρωτώ πότε θα πάρει σάρκα και οστά η εξαγγελία ώστε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να πάρει το σχετικό ΦΕΚ;
Σε ποιο κτίριο θα στεγασθεί, πώς θα ρυθμιστούν τα ζητήματα με το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό που θα χρειασθεί να απασχοληθεί εκεί;
Υπάρχει η δέσμευση του κύριου Μπαχτσεβανάκη σε ερώτηση της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και ότι το σχολείο θα λειτουργήσει. Ελπίζω να είναι έτσι… Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε με εύλογο ενδιαφέρον την υλοποίηση των ανακοινώσεων που έγιναν στην Κομοτηνή.                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: