Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “ΑΛΚΥΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ” & ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σας προσκαλεί να παραστείτε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Προσκοπικού Κέντρου “ΑΛΚΥΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ”, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 12:00. Στην τελετή εγκαινίων θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης και ο αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.


Το Προσκοπικό Κέντρο «ΑΛΚΥΩΝ» είναι ένας Προσκοπικός χώρος κατασκήνωσης και βρίσκεται στην παραλία Προσκυνητών, 30 χλμ. νότια της πόλης της Κομοτηνής και 8 χλμ. ανατολικά της ιστορικής περιοχής της Μαρώνειας. Έχει έκταση περίπου 13 στρέμματα με περίφραξη και συνορεύει κατευθείαν με τη παραλία. Η «Αλκυώνα», όπως είναι γνωστή σε όλους, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα σε στεγασμένους χώρους και πάνω από 120 άτομα σε υπαίθρια κατασκήνωση.

Το Προσκοπικό Κέντρο «ΑΛΚΥΩΝ» παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από τον Δήμο Προσκυνητών την δεκαετία του 1970 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ανακαίνιση του κέντρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER, Υπομέτρο L321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό», Δράση «L321-2: Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.λπ.», με τίτλο «Δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικών - Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων στο Προσκοπικό Κέντρο ΑΛΚΥΩΝ».

Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων το Σάββατο 8 Μαΐου 2017, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Προσκόπων της Κομοτηνής η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: