Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ιλχάν Αχμέτ: «Να μπει ένα τέλος στην διαρκή υποβάθμιση του Κ.Υ. Σαπών»Μετά και τις νέες καταγγελίες για αφαίμαξη του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαπών που έλαβαν χώρα από την πλευρά των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, επισκέφθηκε  το Κέντρο Υγείας προκειμένου να αντλήσει πρωτογενή ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ο κ. Αχμέτ ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Κ.Υ. Σαπών, ιατρό Σεραφείμ Θώδη, για τις ελλείψεις που εντοπίζονται κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για τις συνεχείς αποσπάσεις και μετακινήσεις γιατρών τόσο προς το νοσοκομείο της Κομοτηνής όσο και προς άλλες μονάδες υγείας, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Κ.Υ. Σαμοθράκης.
Σε εκκρεμότητα παραμένει και λιμνάζει εδώ και χρόνια το θέμα του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σαπών που είναι παροπλισμένο και ανενεργό όσο και η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στις Σάπες, που αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. 
Οι υποδομές εξάλλου του Κ.Υ. στην πλειονότητά τους είναι απαρχαιωμένες και συντηρούνται μόνο χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ εκκρεμεί εξαιτίας γραφειοκρατικών παραγόντων η ένταξη του εκσυγχρονισμού του Κ.Υ., στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου.
«Η κατάσταση του Κ.Υ. Σαπών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας του νομού Ροδόπης και δεν μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αρνούνται την πραγματικότητα, υποβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο», δήλωσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.      
                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: