Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Σαπών στο 9ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών



Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Δήμογλου "
στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 9ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Το Φεστιβάλ,στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 700 χορευτές, διοργανωθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος,το Σύνδεσμο  Ποντιακών Σωματείων Ανατ. Μακ. και Θράκης με τη στήριξη του Δήμου Κάβάλας.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη μουσική ποντιακή  παράδοση οι καλλιτέχνες Πόλιος Παπαγιαννίδης (τραγούδι,στίχοι, αγγείο, φλογέρα,ζουρνάς) και Γιωργούλης Λαφαζανίδης (λύρα).Η περιφέρεια της Θράκης την οποία πλαισίωσαν μικροί χορευτές από το Σύλλογο Ποντίων Σαπών τα "Κασσιτερά" παρουσίασε τους χορούς 1.Τικ Μονόν (Ματσούκα) 2. Διπάτ ή Ομάλ Τραπεζούντας 3. Πατούλα ή Πιπιλομάταινα (παμποντιακός) 4.Τικ Τόνγιας και 5. Σαρίκουζ (Καρς).
Συντονιστής χοροδιδάσκαλος των σωματείων της Θράκης ήταν ο Στέλιος Νικολάου.Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τη συμβολή του στη διοργάνωση του αντι-
προέδρου του Συνδέσμου Ποντακών Σωματείων Α.Μ. και Θράκης Παύλου Μαρουφίδη καθώς επίσης και της μικρής Εβιάνας Πουρσαϊτίδου (το γένος Ψωμιάδη) που συνόδευσε τραγουδιστικά τα σωματεία της Καβάλας.Τους χορευτές του Συλλόγου των Σαπών συνόδευ στο φεστιβάλ τα μέλη του Δ.Σ . Μαυρίδης Σάββας και Ειρήνη Δημοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: