Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

23Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων




Την 22-03-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 23Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ένωσής μας, που είχε ως κεντρικό μήνυμα : « Όταν θέλουμε …. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ».
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, βραβεύθηκαν :
Α) Δώδεκα (12) μέλη της Ένωσής μας για τους αγώνες και την πολύτιμη προσφορά τους στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.        
Β) Το μέλος μας κ. ΣΦΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ Στυλιανή, για το κοινωνικό της έργο μέσω της εθελοντικής της δράσης στην Μ.Κ.Ο. «Γιατροί Καρδιάς».
Γ) Ο Ειδικός Φρουρός κ. ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος, για τον ιδιαίτερο ζήλο και την υψηλή του υπηρεσιακή απόδοση.

            Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος αστυνομικούς.
Επίσης εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2016 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2017.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση των μελών μας, για θέματα Οικονομικά - Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά από τον Τμηματάρχη του 4ου Τμ. Δ/νσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΛΑΤΙΑ Κωνσταντίνο.
Τα μέλη μας ενημερώθηκαν από την Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) κ. ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία σχετικά με τα λοιμώδη νοσήματα – μετάδοση και λήψη μέτρων προστασίας από αυτά.
            Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πατήρ Παρασκευάς, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.                     κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος,   ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος,             ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Παύλος, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης κ. ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Πιερίας κ. ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Δράμας κ. ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης                                 κ. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης κ. ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, η Ταμίας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. ΖΟΥΠΗ Κορίνα - Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Αργύριος,                      ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.)                  κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος και ο Γραμματέας του παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. ΦΕΓΓΟΜΥΤΗΣ Δημήτριος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους αγώνες μας για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν προσκλήθηκε κανένας εκ των Βουλευτών του Νομού μας στην 23η Γενική μας Συνέλευση, διότι κατά την διάρκεια του έτους 2016, όσες φορές κι αν απευθυνθήκαμε σε αυτούς (είτε εγγράφως, είτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις) προκειμένου να τους γνωρίσουμε τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας, το μόνο που πήραμε εκ μέρους τους ήταν δηλώσεις συμπάθειας, υποσχέσεις περί στήριξης και προώθησης των αιτημάτων μας…. αλλά οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις τους παρέμειναν ως τέτοιες μόνο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν στηρίξει ή προωθήσει προς επίλυση κανένα από αυτά. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε καν στην πρόσκλησή μας να αποδώσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς, στο μνημόσυνο που τελέσαμε την 18 Φεβρουαρίου 2017. Αν ήθελαν...  μπορούσαν!!!
Η απουσία τους από το πλευρό μας, αποτέλεσε και τον λόγο της μη πρόσκλησής τους στην φετινή μας Συνέλευση. Ελπίζουμε ότι στην διάρκεια του τρέχοντος  έτους θα μας δώσουν λόγους για να τους προσκαλέσουμε στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση. Αν θέλουν… μπορούν!!!
Την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας.
Αναδείχθηκε η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, μαζί με άλλα αγαθά όπως αυτά της υγείας και της παιδείας. Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός και δεν υπάρχει άλλος εκτός του να θωρακίσει (θεσμικά – εργασιακά – οικονομικά) η Πολιτεία τον Έλληνα αστυνομικό, με τρόπο τέτοιο που θα τον καθιστά απόλυτα ασφαλή, γιατί «Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει και ασφαλής πολίτης».
Έγινε εκτενής αναφορά στην υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της να διασφαλίσει για τους αστυνομικούς, ένα εκδημοκρατισμένο και αξιοκρατικό περιβάλλον εργασίας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής – ανέλιξη στην ιεραρχία, αναβαθμισμένη εκπαίδευση – μετεκπαίδευση, πρόσληψη ικανού αριθμού προσωπικού, απαλλαγή από πάρεργα και φρουρήσεις V.I.P., παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, αναμόρφωση κώδικα μεταθέσεων και πειθαρχικού δικαίου, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και φυσικά να κάνει επιτέλους τον αστυνομικό κοινωνό του υπέρτατου δημοκρατικού δικαιώματος του κάθε εργαζόμενου δηλαδή ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Υπερτονίστηκε η πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ στις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι οικονομικές περικοπές των ενστόλων, αλλά και η αποκλειστική ευθύνη της για τις δυσμενείς συνέπειες που επέφερε η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου με τις ισοπεδωτικές διατάξεις, την άλωση του ΤΕΑΠΑΣΑ με την ένταξή του στον ΕΦΚΑ και τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας που επεφύλασσε για τους αστυνομικούς που επί 40 έτη παλεύουν με το έγκλημα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο  ζωής, υγείας και ψυχικής ακόμη ισορροπίας.
Την Γενική Συνέλευση απασχόλησε το θέμα των προτεινόμενων - από το Διοικητικό Συμβούλιο – Τροποποιήσεων Διατάξεων του Καταστατικού της Ένωσής μας αλλά και οι δημοσιεύσεις (στο facebook και στην ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης «BLOKO» ανάρτηση 19-03-2017 ώρα 08:31μμ) που έγιναν από το μέλος μας και επικεφαλής του ΕΚΑ Ροδόπης                                   κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο, με τίτλο «Καταγγελία αστυνομικού – καταστρατηγούν το νόμο στη Ροδόπη» περί δήθεν μη νομιμότητας των προτεινόμενων προς τροποποίηση διατάξεων και προσπάθειας «ότι επιχειρείται εκ των πλαγίων με την μέθοδο ατάκτως εριμμένα, καταστρατήγηση του Ν.1264/82 και του νεότερου συνδικαλιστικού Ν.3938/11».
Η νομική σύμβουλος της Ένωσής μας δικηγόρος κ. ΚΑΛΗ Χαριθέα, διαβεβαίωσε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης περί της απόλυτης νομιμότητας και της σύμπνοιας των προτεινόμενων τροποποιήσεων με τις απαιτήσεις του Ν.1264/82 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν.3938/11. Η Γενική Συνέλευση αφού μελέτησε τις προτεινόμενες προς τροποποίηση διατάξεις του καταστατικού (οι οποίες διανεμήθηκαν σε έντυπη μορφή σε όλα τα μέλη) καταδίκασε την συμπεριφορά του συγκεκριμένου μέλους, χαρακτηρίζοντάς την ως συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. και η οποία κατατείνει στο να βλάψει τα συμφέροντα της Ένωσης.
Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος δηλώνοντας προσβεβλημένη από την συμπεριφορά του επικεφαλής του ΕΚΑ Ροδόπης κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιου, έθεσε τον εαυτό της στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου ως Σώμα να αποφανθεί περί της ακεραιότητας του χαρακτήρα της και την αγωνιστικότητά της για τα συμφέροντα της Ένωσης. Η Γενική Συνέλευση ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της Προέδρου της Ένωσης, παρέχοντας στο πρόσωπό της την απόλυτη εμπιστοσύνη για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της και ζήτησε να προχωρήσει η ψηφοφορία για την τροποποίηση των διατάξεων του καταστατικού.
Ψήφισαν συνολικά 227 μέλη, εκ των οποίων καταμετρήθηκαν 220 ψήφοι «ΝΑΙ» στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού μας, 05 ψήφοι «ΟΧΙ» και 02 ψήφοι «ΛΕΥΚΟ».
Καταρτίστηκε το επισυναπτόμενο ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο καταγράφονται τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και τοπικά αιτήματα. Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.
Ευχαριστούμε τον Τμηματάρχη του 4ου Τμ. Δ/νσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΛΑΤΙΑ Κωνσταντίνο, που για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις εργασίες της Γ.Σ., καθώς και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο                                  κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο που ενέκρινε το αίτημά μας για την παροχή εκ μέρους του Αρχηγείου υπεύθυνης και αναλυτικής ενημέρωσης για θέματα Οικονομικά – Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά, στα μέλη μας, καθώς και την Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) κ. ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία για την ενημέρωση των μελών μας σε θέματα Υγιεινής και Πρόληψης από λοιμώδη νοσήματα.



                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
6 9 7 7 5 0 0 3 7 4
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
6 9 7 4 3 2 9 9 7 6 





Δεν υπάρχουν σχόλια: