Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ξεχωριστήαποκριάτικη ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή




Ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Ροδόπης και ο Σύλλογος TREL@CADEMY ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, προκειμένου κι’ αυτές τις αποκριές να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή. Με οδηγό την περυσινή επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεων, οργανώνουν και πάλι το «Kom-on-party/2017».


Έτσι το βράδυ της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 9.00 θα γιορταστεί η παραδοσιακή Θρακιώτικη αποκριά, με τις διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της και τον Καρνάβαλο που τα λέει «για ούλνους». Με την συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά» θα στηθεί γι’ ακόμη μια χρονιά στην Πλατεία της Κομοτηνής, γύρω από την φωτιά, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση. Συνδράμουν για το σκοπό αυτό ο Μορφωτικός Όμιλος Ν. Σιδηροχωρίου με τους Σεϊμένηδες και τους Πιτεράδες, αλλά και το άφθονο κρασί και τσίπουρο που θα συνοδεύσει μέχρι αργά όσους βρεθούν στην Πλατεία.

Την επομένη, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, η αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται. Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, οργανωμένοι σε ομάδες, συγκεντρώνονται στις 8,00 το βράδυ έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων κι αφού διασχίσουν χορεύοντας και τραγουδώντας ολόκληρη την οδό Βενιζέλου, καταλήγουν στην Πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και τους καρναβαλιστές περιμένουν DJ έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.

 Ήδη στην πρόσκληση της TREL@CADEMY και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης έχουν ανταποκριθεί διάφοροι φορείς, σύλλογοι, ομάδες από επαγγελματίες, από φοιτητές αλλά και μαθητές, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουμε την φετινή αποκριά ξεχωριστή και για την Κομοτηνή.

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου λοιπόν, η Κομοτηνή στήνει το δικό της αποκριάτικο πάρτι, γιορτάζει και διασκεδάζει.



ΚΟΜ.ΟΝ.PARTY

Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης
TREL@CADEMY

Δεν υπάρχουν σχόλια: