Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ένοπλη νηστεία στα Αριαννά και η πρόσφατες διαρρήξεις στις Σάπες αναδεικνύουν τις τρομακτικές ελλείψεις στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής.



Οι σκηνές «Άγριας Δύσης» που εκτυλίχθησαν το προηγούμενο Σάββατο στα Αριαννά με την ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του οικισμού από το οποίο κουκουλοφόρος με πιστόλι αφαίρεσε ποσό 1300 ευρώ, μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες περιοχές.

Παράλληλα η κλοπή σε οικεία των Σαπών, μια μέρα πριν, από την οποία αφαιρέθηκαν χρυσαφικά πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, σε συνδυασμό με τη μέθοδο και τον τρόπο λειτουργίας των δραστών δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης στην περιοχή μας.
Σαφώς και η εποχή, με όλες τις παθογένειές της είναι ένας παράγοντας που ενισχύει τέτοια φαινόμενα, αλλά ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους και περιοχές σαν τη δική μας επιβάλλονται επιπλέον παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας.
Δεν είναι δυνατόν ένα αποδεκατισμένο αστυνομικό τμήμα με τρομακτικές ελλείψεις και έναν πενιχρό έως ανύπαρκτο εξοπλισμό να αστυνομεύει, να εντοπίζει, να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα οποιαδήποτε φαινόμενα.
Η άμεση και πλήρης αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή των Σαπών είναι επιβεβλημένη αυτή τη φορά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Αύξηση προσωπικού και μέσον, ομάδα ασφαλείας και τακτικές περιπολίες επιβάλλεται να προβλεφθούν σε έναν άμεσο προγραμματισμό της ΕΛ.ΑΣ και του αρμόδιου υπουργείου.
Αυτό άλλωστε είναι ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών πούμε τα πρόσφατα γεγονότα στα Αριαννά και στις Σάπες αποδεικνύεται εύλογο και άκρως απαραίτητο για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας σε ολόκληρη την επαρχία Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: