Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος δημότης Σαπων Κωστής Στεφανόπουλος






Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από την ζωή την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 90 ετών.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926 . Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής φοίτησε στο Γυμνάσιο Πατρών, στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 μέχρι το 1975 άσκησε ενεργό δικηγορία, ενώ διετέλεσε πολλές φορές υπουργός.
Ο κ. Στεφανόπουλος διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10 Μαρτίου 1995 στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες από το 1995 έως το 2005, οπότε και τον διαδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να προσδώσει νέα αίγλη στο θεσμό του Προέδρου και να συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα από τον ελληνικό λαό.

 Ο Κωστής Στεφανόπουλος με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τρεις φορές τις Σάπες, το 1995, το 1998 και το έτος 2000  όπου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και έλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης.. Το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας ήταν μεγάλο, επισκέφθηκε τον μόνιμο και τον προσωρινό οικισμό Ποντίων βλέποντας από κοντά τα προβλήματα και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του ΒΙΟΠΑ των Σαπών με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
Καλό ταξίδι κύριε πρόεδρε.














.

Δεν υπάρχουν σχόλια: