Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου



H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου. 


Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής (19-10-2016) και ώρα 18:00, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. 

Ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 09:30, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων.

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ημέρα και ώρα 12.00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλη Βουλγαρίας.  

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών.

Στις ως άνω εκδηλώσεις μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, όσοι πολίτες της περιοχής μας το επιθυμούν.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2016 και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας:

·         Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα, ώρα έναρξης τελετής 10.00.
·         Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ώρα έναρξης τελετής 09:30.
·         Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ώρα έναρξης τελετής 11:00.
·         Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας: Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ώρα έναρξης τελετής 10:00.
·         Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα, ώρα έναρξης τελετής 09:45.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της περιφέρειας μας, στα κατά τόπους Νοσοκομεία (Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), για την Τράπεζα Αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: