Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

RUN GREECE Αλεξανδρούπολη Αγώνες πόλης 5χλμ., 10χλμ. και Παιδιών για όλους Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016


Αλεξανδρούπολη, 8 Σεπτεμβρίου 2016. Αντίστροφα μετρά η Αλεξανδρούπολη για την επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη της WIND Ελλάς. Το ραντεβού για  3ο RUN GREECE Αλεξανδρούπολης  έχει οριστεί για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μπροστά στο φάρο. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο νέο Νομαρχείο, οι εμπλεκόμενοι φορείς κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης αλλά και επισκέπτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Θράκης.

Η ακριτική πρωτεύουσα είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει έμπειρους αλλά και ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στους Αγώνες 5χλμ., 10 χλμ. και Παιδιών φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τις περσινές 2.500 συμμετοχές και να καταρρίψει για άλλη μια χρονιά την καλύτερη επίδοση στις διεθνείς συμμετοχές από τις υπόλοιπες πόλεις RUN GREECE. Μεταξύ των αθλητών υψηλού επιπέδου που θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης είναι και ο Πρωταθλητής αποστάσεων ημιαντοχής και αντοχής, μέλος του Εθνικού Αλεξ/πολης και της Εθνικής Ομάδας Στίβου καθώς και Πρεσβευτής της WIND Running Team, Μάρκος Γκούρλιας.

Η WIND ως Μεγάλος Χορηγός  Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE, στηρίζει σταθερά το δρομικό κίνημα και δίνει το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις της χώρας ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει κάθε φορά την προσπάθεια και τη συμμετοχή με την κοινωνική προσφορά. Συγκεκριμένα, εκ μέρους όλων των δρομέων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες των 5 και 10χλμ. η WIND θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος».
O κ. Θεοκράτης Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του καταστήματος WIND στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ άλλων δήλωσε «Είναι η 3η χρονιά που η WIND στηρίζει στην Αλεξανδρούπολη έναν σπουδαίο θεσμό, όπως είναι το RUN GREECE. Στόχος είναι να δώσουμε ένα κίνητρο σε όλους  να αθληθούν, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, του τερματισμού, της νίκης, προσφέροντας παράλληλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αγωνίζονται καθημερινά. Τη σπουδαία συνεισφορά του Συλλόγου Άγιος Βασίλειος στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους, έχουμε στηρίξει και στο παρελθόν και είναι ιδιαίτερη χαρά να είμαστε και πάλι δίπλα τους. Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και να μοιράζει χαρά σε όλους και αυτό έρχεται να το αποδείξει ο αγώνας της Κυριακής 25 Σεπτέμβρη».
Στο πρόγραμμα RUN Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκαν επίσης, εκ μέρους της αυτοδιοίκησης, ο ΑντιΔήμαρχος Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς και Αθλητισμού Αλεξανρούπολης, κ. Στέλιος Βραχιόλογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ενώ από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Πασχάλης Μπούμπας, ο κ. Γιάννης Λιούμπας, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Κώστας Πατερόπουλος. Το Σύλλογο «Άγιος Βασίλειος» και το Κέντρο ημέρας εκπροσώπησε η κ. Ευθυμία Θεοδοσίου, Κοινωνική Λειτουργός.
Οι εγγραφές για το Run Greece Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη ξεκινήσει. Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει on-line, μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  προμηθευτούν στα γραφεία του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στάδιο ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ).
Η WIND, ως Επίσημος Πάροχος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών του ΣΕΓΑΣ και των Αγώνων του, στο πλαίσιο του RUN GREECE καλύπτει πλήρως τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης για τη διεξαγωγή των Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ.

-ΤΕΛΟΣ-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ  ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ »

Το Δεκέμβριο του 2004, οι γονείς ατόμων με αυτισμό με την υποστήριξη φίλων, ίδρυσαν το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος». Σ’ αυτή  την προσπάθεια έχουν τη συμπαράσταση επιστημόνων - ειδικών στον αυτισμό. Φίλοι και εθελοντές συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και τη λειτουργία του Συλλόγου. Ο Σύλλογός είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό όλου του νομού Έβρου, καθώς επίσης και των όμορων νομών. Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και της κοινωνίας για το πρόβλημα του αυτισμού, η δημιουργία Κέντρων Ημέρας, η διοργάνωση συναντήσεων για γονείς, η συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για θέματα που προάγουν τον αυτισμό και για έρευνα.

Σήμερα,  μετά από πολύχρονο και επίπονο αγώνα, σε έκταση 6,5 στρ. στο χωριό Δωρικό - παραχωρήθηκε από τον τότε Δήμο Τραϊανούπολης-  λειτουργεί από τον Σύλλογο Κέντρο Ημέρας για αυτιστικά άτομα, ένα πραγματικό όνειρο ζωής. Το Κέντρο εξυπηρετεί περίπου 20 – 25 ενήλικες και τις οικογένειές τους. Είναι ένας χώρος όπου τα άτομα έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και συμμετέχουν σε δραστηριότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Επιδίωξη του Κέντρου είναι, επίσης, η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησης των ατόμων, η θεραπευτική παρέμβαση για τροποποίηση ανεπιθύμητων συμπεριφορών και η βελτίωση εκείνων των δεξιοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης στις οικογένειες των επωφελουμένων.  Ο Σύλλογός πραγματοποιεί και μία σειρά από δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου WIND Ελλάς
Τηλ. 2106158000 e-mail: po@wind.gr

Επισκεφθείτε επίσης το NewsRoom στο www.wind.gr , τη σελίδα μας www.facebook.com/windhellas &
ακολουθήστε μας στο http://twitter.com/windhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: