Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Υποδομές, περισσότερη βαρύτητα στον οικισμό και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής ζητούν οι Μαρωνίτες



Με την ολοκλήρωση σε λίγες ημέρες της καλοκαιρινής σεζόν, ο επαγγελματικός κόσμος της Μαρώνειας, κάνοντας μια μικρή αποτίμηση της φετινής χρονιάς διαπιστώνει ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Τα αίτια της κατάστασης αυτής είναι πολλά όπως η οικονομική κρίση , η έλλειψη υποδομών, η έλλειψη κινήτρων και επαρκούς προβολής που θα έλξουν τουρίστες ντόπιους και ξένους και πολλά άλλα.
Δεν είναι λίγοι όμως οι επαγγελματίες και οι απλοί κάτοικοι της Μαρώνειας που εστιάζουν σε κάποια πιο συγκεκριμένα και μικρότερης εμβέλειας ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν για να υπάρξει στον ιστορικό αυτό οικισμό, κίνηση ζωντάνια και μια στοιχειώδη οικονομική ανάσα.
Ως πρώτο ζήτημα οι ίδιοι θέτουν την συντήρηση και διαπλάτυνση του δρόμου Μαρώνειας-Κρωβύλης-Σ.Σ. Μέστης , προς την Εγνατία οδό, που θα βοηθήσει κατά πολύ στην προσβασιμότητα ντόπιων και ξένων προς τη Μαρώνεια .
Ακολούθως θέτουν ως σημαντικό ζήτημα την αναμόρφωση ,αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της πλατείας του οικισμού, με παράλληλη ρύθμιση της κυκλοφορίας και δημιουργία χώρων παρκινγκ.
Παράλληλα οι Μαρωνίτες ζητούν την διοργάνωση και πραγματοποίηση περισσότερων εκδηλώσεων και δράσεων εντός του οικισμού, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους , καθώς και τη συγκοινωνιακή σύνδεση με τις Σάπες, συμβάλλοντας καταυτό τον τρόπο στη δημιουργία μεγαλύτερης κίνησης και ασφαλώς στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Βέβαια η ανάδειξη περαιτέρω της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαρώνειας, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη, παραμένουν ένα μεγάλο ζητούμενο που οι Μαρωνίτες δηλώνουν ότι είναι ένας μοναδικός πλούτος και το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: