Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καλλίστου Ιερομονάχου αιωνία η μνήμη



Την 23 Σεπ. 2016, ημέρα Παρασκευή, εξεδήμησε προς  Κύριον ο προσφιλέστατος προς ημάς Αγιοταφίτης  γέρων, Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος  Δούρβας, προκάτοχος προϊστάμενος ιερέας του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών και Ι. Επίτροπος της οικείας Αρχιερατικής Περιφέρειας. Ο λύχνος του πολιού γέροντος έσβησε αφήνοντας πίσω του σε όλους  μας μια γλυκιά ανάμνηση βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μας. Όντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερατικής του διακονίας άνθρωπος με τεράστιο πνευματικό εκτόπισμα, κατάφερνε πάντα να κερδίζει και να εμπνέει  προς όλους  το σεβασμό, την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αλλά και το πρόσωπο του Χριστού μας.

Όλοι θυμούνται το λιτό και απέριττο του βίου του, το ολιγόμιλο, πράο και μειλίχιο του χαρακτήρος του,  σε συνδυασμό με την ακατάπαυστη διάθεσή του να καθαρίζει τις ψυχές όσων έτρεχαν να ακουμπήσουν το βαρύ φορτίο αμαρτιών τους κατά την ιερά εξομολόγηση.
Η μεγάλη αγάπη του επίσης  προς τη νεολαία και η  αφοσίωση του στην πορεία των πνευματικών του παιδιών τον κατέστησαν σεβάσμιο φάρο και οδηγό της ζωής τους. Έπειτα από την τελευταία δοκιμασία της ασθένειας του, ‘’ηρπάγη, μετετέθη’’ προς την άνω ζωή, έχοντας αφήσει σε ολόκληρη την περιφέρεια πλούσια πνευματική υποδομή και στέρεα θεμέλια αγάπης προς τον ευαγγελικό λόγο.
Την 24 Σεπ. 2016, ημέρα Σάββατο, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του γέροντος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και μετέφερε τις συλληπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,  δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία. Επίσης Πλειάδα ιερέων από κάθε γωνιά της Μητροπόλεως, αλλά και πλήθος ενοριτών και πνευματικών  του γέροντος  παιδιών έσπευσαν να συμμετέχουν στην τελευταία ακολουθία του, ζητώντας παράλληλα και την ευχή του.  Καλλίστου Ιερομονάχου αιωνία η μνήμη.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
 Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών

Δεν υπάρχουν σχόλια: