Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Καθυστερημένα ξεκίνησε φέτος η έκδοση κυνηγετικών αδειών



Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες των τελευταίων ημερών από την πλευρά των δασαρχείων, των κυνηγετικών συλλόγων και των κυνηγών, προκειμένου να εκδοθούν εγκαίρως οι νέες άδειες για την κυνηγετική περίοδο που ξεκίνησε το Σάββατο 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Φέτος, για πρώτη φορά καθυστέρησε αξιοσημείωτα η έκδοση των ρυθμιστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να έχουν στη διάθεσή τους μόλις 2-3 ημέρες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της έκδοσης των αδειών.
Η φετινή κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε με μικρές αλλαγές και όχι με βάση την συνολική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μέσω δημόσιας διαβούλευσης, και οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν το νέο πλαίσιο νόμου που θα εφαρμοστεί από το χρόνου.
Το κυνήγι για την περιοχή μας ξεκίνησε με το ορτύκι το τρυγόνι την τσίχλα το αγριοπερίστερο κλπ.
Μέσω του κυνηγετικού συλλόγου Σαπών εκδόθηκαν μέχρι τώρα 500 περίπου άδειες και συνεχίζεται η διαδικασία , ενώ πέρυσι είχαν εκδοθεί συνολικά 900 άδειες. Φέτος, ο αριθμός των κυνηγετικών αδειών αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Γενικά οι κυνηγοί, λόγω της κρίσης, έχουν μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος σε σχέση με πέρυσι δε θα έχουμε διαφορές

Δεν υπάρχουν σχόλια: