Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Δήλωση Ιλχάν Αχμέτ μετά από επίσκεψη σε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Π άσης ΕλλάδοςΗ Συνάντησή μου σήμερα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ενόψει και της επισκέψεως του το Σάββατο στην Κομοτηνή, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Κλασσικών Σπουδών του Δ.Π.Θ., έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα θεσμικής συνεργασίας ανάμεσα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού Ροδόπης με την Εκκλησία της Ελλάδος και την τοπική Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Της συνάντησης άλλωστε με τον Μακαριότατο, είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό μια αντίστοιχη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, με την φτώχεια και την κοινωνική αδικία να διογκώνονται, τις μεταναστευτικές ροές να πολλαπλασιάζονται καθημερινά και τα σύνορα γύρω μας να παραμένουν κλειστά και σιδερόφραχτα, καλούμαστε, ως άνθρωποι καταρχάς και ως πολιτικές οντότητες στην συνέχεια, να πάρουμε αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μας.
Πιστεύουμε σε ανοιχτές κοινωνίες επικοινωνίας, ανεμπόδιστης και νόμιμης μετακίνησης των ανθρώπων στις οποίες η καταγωγή, η θρησκευτική επιλογή, το φύλο και το χρώμα δεν θα αποτελούν αιτίες διαχωρισμού, διωγμών και απομόνωσης.
Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, τα κλειστά σύνορα, η Ισλαμοφοβία, δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη και προοδευτική Ευρώπη.
Η Ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία σε αυτή την κρίση έχει στην πλειοψηφία της διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο αλληλεγγύης, καταλαγής και ανθρωπιστικής βοήθειας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στην πλειοψηφία τους αποτελούν Μουσουλμανικούς πληθυσμούς από χώρες που τις έχουν διαλύσει ο πόλεμος και οι εμφύλιες διαμάχες.
Προερχόμενος από μία κοινωνία όπως η Θράκη, με σύνθετο πληθυσμό που συμβιώνει ειρηνικά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, στέλνω μήνυμα και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ότι το Ισλάμ δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν όσοι σπέρνουν σήμερα στην Ευρώπη τον φόβο και τον διχασμό.
Αντιθέτως, το Ισλάμ μέσα από τις διδαχές του Κορανίου, είναι θρησκεία Ειρήνης και τάσσεται εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς.                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: