Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς της Ροδόπης απο την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης






Την Τετάρτη 16 Μαρτίου τρέχοντος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΕΘ κ. Φραντζή  και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κα. Κωνσταντινίδου,  πραγματοποίησε σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς της Ροδόπης στην πόλη της Κομοτηνής.

Νωρίς το πρωί της 16ης Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φώτη Μάρης, υποδέχθηκε το Προεδρείο της ΟΕΕΘ στο γραφείο του στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής όπου και διερευνήθηκε καταρχήν η δυνατότητα της σύμπραξης Ομοσπονδίας και Πανεπιστημίου στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Οι δύο πλευρές αφού εξεδήλωσαν την βούλησή τους για στενή συνεργασία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο διάστημα.


Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ, μετέβη στο Δημαρχείο της Κομοτηνής όπου πραγματοποιήθηκε, σε θερμό και παραγωγικό κλίμα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη. Στην σύσκεψη που ακολούθησε και διήρκησε περισσότερο από ενενήντα λεπτά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα  της Πρωτεύουσας της Περιφέρειας ΑΜΘ, διαπιστώθηκε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων ενώ συμφωνήθηκε η περεταίρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο μερών, με παροχή τεχνοκρατικής υποστήριξης σε ζητήματα αστικής οικονομίας των στελεχών της Ομοσπονδίας προς τον Δήμο Κομοτηνής.

Ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης του Προέδρου της ΟΕΕΘ με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, όπου συζητήθηκαν ευρεία θέματα εμπορίου, οικονομίας και τουρισμού που αφορούν την Π.Ε. Ροδόπης, επισημάνθηκαν τόσο προβλήματα όσο και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν από την διασυνοριακότητα του Νομού και συμφωνήθηκε η έναρξη στενής συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας αλλά και του ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη με την Ομοσπονδία και τα στελέχη της.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπίας, οι κύριοι Χατζημιχαήλ, Φραντζής και η κα. Κωνσταντινίδου επισκεφθήκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα όπου και συζήτησαν τις γενικότερες εξελίξεις και τις συνέπειες αυτών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στην μία το μεσημέρι το Προεδρείο της ΟΕΕΘ συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ κ. Νικόλαο Μενεξίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου και τέθηκε επί τάπητος -και σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων προηγούμενων μηνών- η στρατηγική καταπολέμησης του παρεμπορίου & του λαθρεμπορίου σε όλη την Περιφέρεια, ενώ συμφωνήθηκαν οι επιμέρους στοχεύσεις και δράσεις, οι οποίες και θα εξειδικευθούν μετά από τις επικείμενες συναντήσεις των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθυντών με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων στα πλαίσια του συμφωνηθέντος στρατηγικού πλαισίου.

Ακολούθησε πολύωρη τεχνική συνάντηση στα πλαίσια του LEADER μεταξύ της αντιπροσωπείας της ΟΕΕΘ και του Γενικού Διευθυντή κ. Ευστάθιου Κεφαλίδη και στελέχη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της ΑΝ.ΡΟ.ΑΕ.

Μετά από γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Ανέστη Βαφειάδη και στελέχη της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε στις 18:00 το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ενώ αργά το βράδυ και μετά την λήξη της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της ΟΕΕΘ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαο Αγγελίδη με κύριο θέμα συζήτησης το 12% επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης, τις εξελίξεις γύρω από το θέμα και πρωτοβουλίες των επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Με το πέρας των συναντήσεων και εργασιών της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στην πόλη της Κομοτηνής, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Πραγματοποιήσαμε μία σειρά θεσμικών αλλά και τεχνικών συναντήσεων στην Πρωτεύουσα της Θράκης, ιδιαιτέρως παραγωγικών, στα πλαίσια της περιοδείας μας στις έδρες των σωματείων - μελών μας.

Έχω την αίσθηση ότι τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την σημερινή μαραθώνια διαδικασία διαδοχικών επαφών και συσκέψεων με τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων της Ροδόπης, είναι εξόχως σημαντικά για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία του συνόλου της Θράκης.

Μία σειρά από συνέργιες και συμπράξεις με φορείς και οργανισμούς – τοπικούς αλλά και ευρύτερους- σε ένα συμφωνηθέν και ευέλικτο πλαίσιο, όπως αυτές που πραγματοποιήσαμε σήμερα, θέτουν τις βάσεις για αποτελεσματικότερες και περισσότερο ολοκληρωμένες πολιτικές στα πεδία της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της καθημερινότητας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξαν οι φορείς της Ροδόπης και της Κομοτηνής. »


Ο  Πρόεδρος




Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας




Φραντζής Αντώνιος




Δεν υπάρχουν σχόλια: