Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Καταβολή των εξόδων κηδείας σε μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης με ασφάλιση ΟΓΑ.



Από τον Ιούνιο του 2014 , τα μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη καταβολής των εξόδων κηδείας μετά την ταφή συγγενικού τους προσώπου. Αυτό συνέβη διότι η διοίκηση του ΟΓΑ άρχισε να ζητά σχετικά τιμολόγια ή αποδείξεις από τα συγγενικά πρόσωπα των θανόντων.
Αυτό όμως ήταν αδύνατον να γίνει λόγω του ότι οι Μουσουλμάνοι δεν διαθέτουν γραφεία κηδειών ή επίσημη υπηρεσία -επιχείρηση που αναλαμβάνει τα δέοντα και τα καθήκοντα για τις κηδείες. Το όλο πρακτικό της κηδείας τελείται υπό τον έλεγχο του διορισμένου από την Μουφτεία Ιμάμη και η γνησιότητα και νομιμότητα του επικυρώνεται με επίσημο έγγραφο της Μουφτείας, το οποίο δέχονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, ΙΜΑΤ), όπως και ο ΟΓΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Μετά από συνεχόμενες πιέσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης κ.Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και κ. Μουσταφά Μουσταφά προς τη διοίκηση του ΟΓΑ και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήδη με ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Μάρτιο του 2015, ο ΟΓΑ θα συνεχίσει να δέχεται τη βεβαίωση των θρησκευτικών λειτουργών και της Μουφτείας για την καταβολή των εξόδων κηδείας, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: