Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πληρώνονται τα νοικοκυριά από τα αιολικά πάρκα



Υπογράφηκε τελικά πριν λίγες ημέρες η απόφαση για εκχώρηση των ποσών που δικαιούνται τα νοικοκυριά σε περιοχές όπου λειτουργούν Αιολικά Πάρκα.
Ύστερα από καθυστέρηση ετών οι κάτοικοι της Νέας Σάντας του δήμου Μαρωνείας-Σαπών καθώς και του Κέχρου του δήμου Αρριανών, θα δούνε να πιστώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τα ποσά που τους αναλογούν.

Η ανάδειξη του θέματος πριν δύο εβδομάδες από την εφημερίδα μας καθώς και από άλλα ΜΜΕ της περιοχής, λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως μοχλός πίεσης για τους ιθύνοντες, οι οποίοι προέβησαν τελικά στην υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης.
Κάτι ανάλογο, σε πιο έντονο ίσως βαθμό, θα πρέπει να γίνει και από τους δήμους που δικαιούνται αυτές τις χρηματοδοτήσεις.
Να οργανωθούν και να διεκδικήσουν να ποσά που έχουν να λαμβάνουν από τα Αιολικά Πάρκα, ως αντισταθμιστικά οφέλη σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά τα 322.801 € για το δήμο Μαρωνείας-Σαπών και τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ για το δήμο Αρριανών.
Πολλά μπορούν να γίνουν με αυτά τα χρήματα έντονης οικονομικής κρίσης.
Μπορούν να στηριχτούν δομές, να γίνουν υποδομές, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα καθώς και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: