Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ερώτηση για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας



Ερώτηση για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας συνυπέγραψε μαζί άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής του νομού Έβρου κ. Ρίζος Δημήτριος.

Στην ερώτηση συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στις δυσκολίες που φέρνει η υπάρχουσα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί το 2012 από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπονται (10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο), πρόστιμα τα οποία αποτελούν δυσβάσταχτο μέγεθος για κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση.


Όπως δηλώνεται ξεκάθαρα και στο κλείσιμο της ερώτησης που κατατέθηκε, οι υπογράφοντες βουλευτές έχουν την θέση πως η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας πρέπει να γίνει με μία διαφορετική μεθοδολογία, παρέχοντας ισχυρά κίνητρα στους ανασφάλιστους εργαζομένους και όχι επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα, ενώ το όλο νομοσχέδιο θα πρέπει να διέπετε από μία διαφορετική φιλοσοφία με στόχο να δημιουργηθεί μία νέα κοινωνική συμμαχία  όπου οι εργαζόμενοι θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: