Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Υ 25ης Μ Α Ρ Τ Ι Ο Υ 1821 Σ Τ Ι Σ Σ Α Π Ε Σ                                     
Για τον εορτασμό της παραπάνω επετείου θα πραγματοποιηθούν στις  Σάπες οι παρακάτω εκδηλώσεις

Γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων ,ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από την 8η  πρωινή  ώρα  της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

24η   ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
Ώρα 8:00 Σημαιοστολισμός  Σχολείων

Ώρα:10:00 Μεταφορά σημαίας από το Δημαρχείο στο Ηρώο με φροντίδα της Φιλαρμονικής  του Δήμου και τμήματος μαθητών του Γυμνασίου τους οποίους θα συνοδεύει καθηγητής φυσικής αγωγής.

Ώρα10:15 Πέρας προσελεύσεως στο Ηρώο των μαθητών  των Σχολείων της πόλης των Σαπών.

                                                                                                                                                             
Ωρα10:25 Προσέλευση στο Ηρώο όλων των Θρησκευτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης των Σαπών, των Αντιδημάρχων, των Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου του Δ.Σ. μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων ,των προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των προϊσταμένων ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των προϊσταμένων των ΝΠΙΔ  και το προσωπικό τους ,των αντιπροσωπειών Αναπήρων και θυμάτων πολέμου ,των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων , Ελληνίδων Οδηγών ,των Προέδρων των Συλλόγων ,Σωματείων και Οργανώσεων μετά των Διοικητικών Συμβουλίων και του Λαού.

Ώρα 10:30 Έπαρση Σημαίας. Επιμνημόσυνη δέηση και ύστερα κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές Σχολών  και  Σχολείων αντίστοιχα με την παρακάτω σειρά:
1.Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) ,    2.Λύκειο 3.Γυμνάσιο    4.Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας    5.Δημοτικό Σχολείο    6.Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο   7. 1ο Νηπιαγωγείο     8. 2ο Νηπιαγωγείο .
Ενός Λεπτού Σιγή.      Εθνικός Ύμνος.


25η ΜΑΡΤΙΟΥ  ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ωρα:7:30 Έπαρση σημαίας στο χώρο του Δημαρχείου .

Ωρα 10:15 Πέρας προσελεύσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των  μαθητών των Σχολείων.Ωρα10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οποία καλούνται να παραστούν:  
Όλες οι Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας της πόλης των Σαπών, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων,  οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Αντιπρόσωποι Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, οι  Πρόεδροι των Συλλόγων Σωματείων και Οργανώσεων μαζί με τα Διοικητικά τους Συμβούλια.
Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δ/ντη του Γυμνασίου Σαπών   κ. Βασιλειάδη Μιχαήλ.

Ώρα10:50 Μετάβαση στο Ηρώο.
Έπαρση Σημαίας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Τμήματος Ειδικών Δυνάμεων. Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Κατάθεση στεφάνων με την παρακάτω σειρά:
1.Δήμος Μαρωνείας –Σαπών   2.388 ΠΑΠ   3.Τμήμα Εθνοφυλακής Σαπών    4.Ειδικές Δυνάμεις  5.Αστυνομικό Τμήμα Σαπών     6.Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  Σαπών   7. Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών    8.Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου    9.Εθνική Αντίσταση   10.Έφεδροι Πολεμιστές    11.Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών.  12.Σύλλογος Ποντίων ΄΄Η Μάνα Ελλάδα΄΄   13.Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών   14.Σύλλογος Ποντίων ΄΄Τα Κασσιτερά΄΄.  15.Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ΄΄Δρω΄΄  16. Σύλλογος Ποντίων Γυναικών ΄΄Η Ειλικρίνεια΄΄  17.Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού  Ροδόπης ΄΄Οχυρό Νυμφαίας΄΄.    18.Μειονοτικός Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σαπών.
Ενός Λεπτού Σιγή.    Εθνικός Ύμνος.

Ωρα11:15 Προσέλευση και κατάληψη θέσεων στο συνήθη τόπο παρέλασης (Πλατεία Ελευθερίας)
Παρέλαση.  Χώρος συγκέντρωσης και αφετηρίας των τμημάτων που θα παρελάσουν ορίζεται η πλατεία προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Σειρά : Φιλαρμονική του Δήμου, Σύλλογος Ποντίων <<Τα Κασσιτερά>>, Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών <<Δρω>>, Ακαδημία Αθλητισμού <<Ελπίς Σαπών>>, μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου , μαθητές του Δημοτικού Σχολείου,  μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου,  μαθητές του Γυμνασίου,  μαθητές του Λυκείου, Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων.

Ωρα17:00 Υποστολή της Σημαίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Κοτζαμπάσης Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: