Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Σαπών στα χέρια του Π. Καμμένου



Στα χέρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ίδιου του υπουργού κ. Πάνου Καμμένου βρίσκονται δύο σημαντικά έργα και μια ευκαιρία για ανάκαμψη της περιοχής Σαπών.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης, ή άλλης στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που θα γίνει στον τομέα αυτό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και για την κατασκευή στρατιωτικών κατοικιών που ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. υπουργός από χρήματα που θα επιστραφούν από τις μίζες των εξοπλιστικών.
Στις Σάπες και τα δύο αυτά μεγάλα έργα είχαν προταθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σε ένα μεγάλο βαθμό είχαν ωριμάσει αφού και χώρος για τις στρατιωτικές κατοικίες είχε παραχωρηθεί, αλλά και η λειτουργία του πολεμικού στρατηγείου στην περιοχή ευνοούσε τη δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας.

Το βέβαιο είναι ότι και τα δύο αυτά έργα σε συνδυασμό με την Μοίρα Καταδρομών στη Ν. Σάντα, την 388 ΠΑΠ και το ΤΕ Σαπών θα ενισχύσουν σημαντικά την περιοχή τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.
Οικονομικά, γιατί διαμένοντας στις στρατιωτικές κατοικίες στελέχη του στρατεύματος και όχι μόνο, συγκρατείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων στην πόλη, ενώ από τη στρατιωτική μονάδα ή το κέντρο εκπαιδεύσεως εξασφαλίζεται με τους εξοδούχους και τις άλλες δαπάνες, η στήριξη της τοπικής αλλά και της ευρύτερης αγοράς.
Κοινωνικά, γιατί τόσα στελέχη, τόσες οικογένειες, τόσες ειδικότητες, τόσοι νέοι άνθρωποι δραστηριοποιούμενοι στην τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως, πολλά έχουν να προσφέρουν στην αναβάθμισή της.
Δεν μένει τώρα παρά να οργανωθεί και να ετοιμαστεί τοπικά ένας φάκελος επιχειρημάτων που με ένα σωστό διεκδικητικό πλαίσιο θα προωθηθεί με μεθοδικότητα από τους εδώ παράγοντες στο κέντρο.
Παράλληλα απαιτούνται για την επιτυχία του σκοπού ευρύτερες συμμαχίες σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο που θα αναλάβουν, με την παρότρυνση των τοπικών παραγόντων, να πείσουν την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας για να προχωρήσει αυτά τα δύο τόσο αναγκαία για τον τόπο έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: