Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Με νέα διεύθυνση και με λιγότερους σπουδαστές ξεκίνησαν φέτος τα μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών




Ο Θανάσης Καραφύλλης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΔΠΘ, είναι ο νέος διευθυντής στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών. Ο Θανάσης Καραφύλλης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Δ.Π.Θ.  και ήταν από τους πρώτους που δίδαξε ως καθηγητής στο παράρτημα των Σαπών, όταν πρωτολειτούργησε το 2008. Αξιοσημείοτο είναι ότι πρώτη φορά τοποθετήθηκαν διευθυντές στα παραρτήματα από την περιοχή.
Φέτος τα μαθήματα στις Σάπες ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου με ένα τμήμα λιγότερο, ενώ στο πρόγραμμα του Παραρτήματος συμμετέχουν 120 σπουδαστές, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν 160, προερχόμενοι κυρίως από την Αν.Μ.Θράκη.

Τα μαθήματα στη Σχολή γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη. Πρόκειται για σπουδαστές που προέρχονται από όλες τις πανεπιστημιακές Σχολές, θέλουν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας ώστε να μην έχουν μόνο βασικό πτυχίο σπουδών, αρκετοί κατέχουν και μεταπτυχιακούς τίτλους, κάποιοι και διδακτορικούς. Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας δεν παραχωρείται από άλλον φορέα.
Σε δηλώσεις του ο νέος διευθυντής αναφέρει:
«Ο στόχος μου είναι οι σπουδαστές να καταφέρουν να αποκτήσουν καλύτερη κατάρτιση στην παιδαγωγική και την διδακτική ικανότητά τους. Να μπορούν δηλαδή να στηθούν μέσα στο ελληνικό σχολείο. Και ελπίζω παράλληλα να αναδείξουμε και την περιοχή» δηλώνει και καλεί όλους τους κατοίκους να βοηθήσουν ώστε να «σταθεί» σωστά αυτό το Παράρτημα. «Η Θράκη πρέπει να θωρακιστεί με τέτοια εκπαιδευτικά ιδρύματα» επισημαίνει αισιοδοξώντας ότι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική χρονιά έχει ξεκινήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: