Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η αναβαθμισμένη λειτουργία του ΚΕΦ στις Σάπες αποτελεί ένα βήμα πριν από την επαναλειτουργία της ΔΟΥ



Το Κέντρο Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων, γνωστό ως ΚΕΦ, άρχισε να επαναλειτουργεί στην πόλη των Σαπών ύστερα από ένα χρόνο περίπου αδράνειας.
Το Συγκεκριμένο γραφείο είναι ένα υποτυπώδες υποκατάστατο της ΔΟΥ, η οποία λειτουργούσε στην πόλη και έχει σκοπό να περιορίσει την ταλαιπωρία των φορολογουμένων της περιοχής.
Αν και δεν έχει απεμποληθεί από τους Σαπαίους το αίτημα και η επιδίωξη για πλήρη επαναλειτουργία της ΔΟΥ, έως ότου να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά, ολοκληρωμένα και με τις καλύτερες προδιαγραφές το ΚΕΦ στις Σάπες.

Αρχικά θα πρέπει να στελεχωθεί τουλάχιστον με τρεις υπαλλήλους, στη συνέχεια να στεγαστεί στα γραφεία της ΔΟΥ, να διευρυνθούν τα αντικείμενά του και φυσικά η λειτουργία του και οι τομείς που θα ασχολείται να γίνουν ευρύτερα γνωστά για να μπορέσει να αξιοποιηθεί από τους πολίτες.
Άλλωστε η σωστή, αναβαθμισμένη και εύρυθμη λειτουργία ενός ΚΕΦ, στην προκειμένη περίπτωση εντός του χώρου της ΔΟΥ Σαπών, σηματοδοτεί αυτομάτως δύο πράγματα για τις Σάπες:
Το ένα είναι η δρομολόγηση για την επαναφορά της πλήρους λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στον τόπο και το δεύτερο, εφόσον γίνει συστέγαση και άλλων υπηρεσιών στο χώρο, η δημιουργία ενός μικρού διοικητηρίου στο κτίριο της ΔΟΥ Σαπών που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: