Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ευφυής Γεωργία από την Τράπεζα Πειραιώς



ς Ευφυούς Γεωργίας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, που προβλέπει τη σταδιακή εγκατάσταση σε βάθος 5ετίας ενός δικτύου 10.000 τηλεμετρικών σταθμών που θα καλύπτει το σύνολο της καλλιεργήσιμης γης της χώρας  για εφαρμογές γεωργίας ακριβείας με περιβαλλοντικά δεδομένα, όπως προειδοποιήσεις για ασθένειες καλλιεργειών, για άρδευση, λίπανση, καιρικά φαινόμενα, κλπ. Η Τράπεζα αναλαμβάνει το επενδυτικό κόστος του δικτύου, εκτιμώντας ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του θα συντελέσει  στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, θα μειώσει το κόστος,  θα βελτιώσει το εισόδημα των αγροτών και θα εξοικονομήσει και φυσικούς πόρους που είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες αξιοποίησης επενδυτικών πρωτοβουλιών και προσέλκυσης ανάλογων κεφαλαίων στην αγροτική οικονομία, αλλάζοντας την όψη της αγροτικής περιφέρειας.

Τη νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας ανακοίνωσε ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής και Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ζάππειο.
Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης «η Τράπεζα επενδύει τώρα και στην ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της δέσμευσης για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς και  αγροτοδιατροφικού τομέα στη χώρα μας. Οι τομείς αυτοί  διαθέτουν ανεκτίμητο αναπτυξιακό δυναμικό και τεράστιες προοπτικές, που μπορούν να τους καταστήσουν ισχυρό πυλώνα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου λειτουργίας, που μαζί με άλλα αντίστοιχα, μπορεί και πρέπει να συμβάλει δυναμικά στην κατεύθυνση της εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: