Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο Σύλλογος Καρδιοπαθών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλινικής Εργοφυσιολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ συνεχίζει τα προγράμματα άσκησης σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις



Ειδική συνάντηση έναρξης των προγραμμάτων άσκησης στην αίθουσα

του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής την Τετάρτη 4 Νοεβρίου, ώρα 19:00 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η συστηματική άσκηση προκαλεί πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων στη φυσική κατάσταση και την υγεία. Προάγει τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και θεωρείται πλέον μέρος της θεραπείας και αποκατάστασης των ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της σωματικής άσκησης, σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα υγείας έχουν ήδη βιώσει πάνω από μια δεκαπενταετία πολλοί συμπολίτες μας, και ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών του Νομού Ροδόπης. Ο Σύλλογός σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Σάββα Τοκμακίδη υπεύθυνο του Εργαστήριου Κλινικής Εργοφυσιολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης οργανώνει τα προγράμματα της νέας περιόδου. Επισημαίνεται ότι η άσκηση αποβαίνει ωφέλιμη μόνο όταν επιβλέπεται από επιστήμονες φυσικής αγωγής ειδικά εκπαιδευμένους με άριστη γνώση επί θεμάτων που αφορούν την άσκηση για τη βελτίωση της υγείας κάτι που εξασφαλίζουμε με την εφαρμογή των προγραμμάτων άσκησης από το παραπάνω εργαστήριο του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.


Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στα προγράμματα καρδιοπαθών καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, Αγχιάλου και Γρ. Μαρασλή, (στο κτήριο όπου στεγάζεται ο σύλλογος Καρδιοπαθών). Η παρουσία όλων των ενδιαφερομένων κρίνεται απαραίτητη καθώς στην παραπάνω συνάντηση θα συζητηθούν προτάσεις αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων και θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των προγραμμάτων άσκησης της νέας περιόδου (2015-2016) σε άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα.


Περισσότερες πληροφορίες στους υπεύθυνους του προγράμματος
Κ Δημήτριος Μιντίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Καρδιοπαθών, τηλ, 6936476673   
Κ. Λέου Φιλιώ τηλ. 6974602380, e-mail: lefilio@hotmail.com
κ. Σάββα Τοκμακίδη τηλ.: 2531 0 39723 (6973355552), Fax: 2531 0 39724
E-mail: stokmaki@)phyed.duth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: