Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η σωστή αντιμετώπιση των ζώων είναι θέμα πολιτισμού



Μία βόλτα στους δρόμους των Σαπών είναι αρκετή για να δει κάποιος την εγκατάλειψη, την αδιαφορία για τα αδέσποτα σκυλάκια της περιοχής, που γυρίζουν αποστεωμένα, άρρωστα και χτυπημένα στους δρόμους.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις… αρκεί να μην συμβιβαζόμαστε με αυτή!
Ο δήμος και οι πολίτες οφείλουν να κινητοποιηθούν για την προστασία αυτών των ψυχών.
Ο πολιτισμός δεν φαίνεται μόνο από τη μόρφωση το χρήμα, την κοινωνική άνοδο, αλλά και με το πώς αντιμετωπίζουμε τους άλλους γύρω μας, ανθρώπους και ζώα.
Όλοι έχουμε δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή σε αυτό τον κόσμο.
Γιατί πρέπει να στειρώνονται τα αδέσποτα ζώα:

Η στείρωση των ζώων είναι εξαιρετικής σημασίας για το ζώο αλλά και για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα:
  Εξασφαλίζεται η υγεία του αδέσποτου ζώου προλαβαίνοντας καρκίνους στα γεννητικά όργανα και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται με την πράξη της αναπαραγωγής. Τα στειρωμένα ζώα έτσι, δίνουν την εικόνα ενός υγιούς, ήρεμου αδέσποτου πληθυσμού.
  Εξαλείφονται τα επιθετικά φαινόμενα μεταξύ αρσενικών ζώων ενώ-εκμηδενίζεται σταδιακά το τρομακτικό φαινόμενο της αγέλης σκύλων που προκαλεί επικίνδυνες επιθέσεις σε κατοίκους αλλά και περαστικούς καθώς η στείρωση μειώνει την επιθετικότητα των ζώων.
Επιτυγχάνεται ένας αριθμητικά διαχειρίσιμος αδέσποτος πληθυσμός ο οποίος συνεπάγεται:
- Λιγότερα ατυχήματα από αδέσποτα που πετάγονται ξαφνικά ατούς δρόμους
- Λιγότερα υγειονομικά προβλήματα και καθαρότερο οικιστικό περιβάλλον από την ελαχιστοποίηση επιδρομών αδέσποτων σε κάδους απορριμμάτων.
- Λιγότερα περιττώματα στους δρόμους.
Ένας υγιής, μικρός σε αριθμό και φροντισμένος αδέσποτος πληθυσμός σκύλων και γάτων είναι ένα ευχάριστο θέαμα καταρχάς για τους ίδιους τους κατοίκους μιας περιοχής αλλά και για τον οποιονδήποτε ξένο επισκέπτη της χώρας μας που περιμένει μια Ευρωπαϊκή εικόνα αντιμετώπισης των ζώων - μακριά από την εξαθλίωση.
Τέλος, ο υπερπληθυσμός σκύλων και γάτων και η μη εφαρμογή επιστημονικής αντιμετώπισης του δια της στείρωσης προκαλεί την εγκληματική πράξη της μαζικής δηλητηρίασης (φόλα).
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: