Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Green Spots και οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης»




«Πιστεύω ότι εμείς οι Κομοτηναίοι με το επιχειρείν, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον δήμο, την περιφέρεια και με την ομοσπονδία των επαγγελματιών να μπορέσουμε να καταστρώσουμε ένα σχέδιο και να το υπηρετήσουμε από κοινού.
Να ξεφύγουμε από το βαρύ δημόσιο, τον κρατισμό που όλοι πλέον συμφωνούμε στην Ελλάδα ότι δεν μας βοήθησε αλλά μας άφησε πίσω ως προς την ανάπτυξη.
Σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί η Αθήνα μπορώ να σας πω δύο πράγματα: Η Αθήνα για εμάς είναι το ΕΣΠΑ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το χωροταξικό.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε με επιχειρηματολογία σωστή και με την κεκτημένη εμπειρία των φορέων της περιοχής, να εντάξουμε στον αναπτυξιακό νόμο ό,τι κρίνουμε ότι αποτελεί προτεραιότητα γι΄ αυτή την περιοχή.
Οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τις επιλογές μας και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα πράγματα, ιδιαίτερα όμως να δώσουμε έμφαση στα κίνητρα για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Μπορούμε τα επόμενα πέντε χρόνια να επικεντρωθούμε στον τουρισμό και με δεδομένη την γεωγραφική μας θέση να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα.
Η Κομοτηνή, δυστυχώς -και λυπάμαι ως Κομοτηναίος που είμαι- δεν απόκτησε ποτέ μία ταυτότητα, μία σημαίνουσα δράση, έναν χαρακτηριστικό θεσμό που θα προωθούσε την επισκεψιμότητα και την εμπορική της αναβάθμιση στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν εξαιρέσει κανείς το πανεπιστήμιο που εμφανίζεται όμως απόμακρο από συνέργειες με την τοπική κοινωνία.            
Επιδίωξή μου είναι να προωθήσω όλες τις προτάσεις σας στο νέο αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ αλλά και στο χωροταξικό. Θα με βρείτε αρωγό σε ό,τι θετικό και τεκμηριωμένο έχουμε να παρουσιάσουμε στο κέντρο ως περιοχή.
Δεν πρέπει να μας ικανοποιεί τίποτα περισσότερο από τα καλύτερα αποτελέσματα ώστε να επικοινωνήσουμε,  να διαφημίσουμε και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στην Περιφέρειά μας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: