Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Dr. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ



 Στο Κοινοβούλιο της Βαυαρίας στο Μόναχο,στην ετήσια κεντρική πολιτική εκδήλωση, μετά από πρόσκληση της προέδρου Dr.Barbara Stamm και της Γ. Διευθύντριας της Ακαδημίας για την Πολιτική και την Επιστήμη Prof.Dr. Ursula Muench μίλησε ως κεντρικός ομιλητής ο πρωην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Dr. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης καθως και ο δημοσιογραφος  Τάσος Τέλογλου, με θέμα: "Ελλάδα, ένα έθνος σε δοκιμασία. Επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική. Προοπτικές για το μέλλον."

Ο Ευριπιδης Στυλιανίδης τόνισε ότι: " Η κρίση δε γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά εξήχθη δια της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά την κατάρρευση της Λημαν Μπράδερς και το κόψιμο μερικών τρις δολαρίων από τις ΗΠΑ ... Η ΕΕ φάνηκε ανέτοιμη να αντιδράσει ενεργοποιώντας αμέσως την αρχή της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα λόγω διαχρονικών πολιτικών λαθών μετεβλήθη από αδύναμος κρίκος σε Αχίλλειος Πτέρνα της Ευρωζώνης... Ο Ελληνικός λαός έκανε τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια βλέποντας το βιοτικό του επίπεδο να συρρικνώνεται κατά 40% και τους φόρους να εξαπλασιάζονται... Στο τέλος του 2014 άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα που δυστυχώς ανετράπησαν από τις εκλογες, την μεταρρυθμιστική απραξία του ΣΥΡΙΖΑ και το άνευ ουσίας δημοψήφισμα που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.


Σημαντικός για τις εξελίξεις είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ΝΔ, η οποία στηρίζει αλλαγές , μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αλλά διαφωνεί με την υπερφορολόγηση που σκοτώνει ρευστότητα και ανάπτυξη...".

Ο Ε. Στυλιανίδης δε δίστασε να αναφερθεί ευθέως στις αδυναμίες της ΕΕ, στα λάθη της Ελλάδας και της Γερμανίας και υποστήριξε ότι λύση είναι μόνο μια οικουμενική πολιτική κυβέρνηση με ξεκάθαρη ατζέντα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προτεραιοτήτων.

Τέλος σε σχετικές ερωτήσεις για το μεταναστευτικό επεσήμανε: "Για μας το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Το 15% του πληθυσμού μας είναι ήδη ξένοι. Φανταστείται στη Γερμανία δηλ. 12 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες. Δέκα χρόνια οι Ελληνες μόνοι τους πληρώνουν φόρους παρέχοντας στους ξένους δωρεάν παιδεία, υγεία και στέγη και το άδικο είναι ότι αυτά τα κόστη που αφορούν όλη την ΕΕ δεν υπολογίστηκαν ούτε στις φιγούρες αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας... Από το 2006 η κυβέρνηση Καραμανλή πρότεινε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή στο Αιγαίο, πίεση στην Τουρκια να σεβαστεί τις συμφωνίες και μεταφορά της έδρας της FRONTEX στην Ελλάδα. Η ΕΕ όσο δεν θίγονταν από το πρόβλημα αδιαφορούσε. Σήμερα όλοι κατανοούν οτι το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό. Ελπίζω αυτή τη φορά να εισακουστούμε....".

Κλείνοντας τόνισε: "Οι Έλληνες δεν είναι ζητιάνοι. Είναι ένας πρρήφανος λαός που έκανε λάθη, όπως και άλλοι λαοί και τα πλήρωσε πολύ ακριβά. Τώρα προσπαθεί και μπορεί να πετύχει. Ζητά αμοιβαίο σεβασμό, συνεργασία και συνέργιες στην αγορά που θα βασίζονται στη αρχή της συμπληρωματικότητας, ρύθμιση του χρέους και αμοιβαία επωφελείς συμπράξεις.".
Το ενδιαφέρον του γερμανικού κοινού φάνηκε τόσο από τη μαζικότητα της συμμετοχής (πάνω από 500 διακεκριμένα άτομα), όσο και από την ποιότητα των ερωτήσεων.

Συμμετείχαν εκτός από την Πρόεδρο της Βαυαρικής Βουλής και τη Διευθύντρια της πολιτικής Ακαδημίας του Μονάχου που άνοιξαν την εκδήλωση, πολλοί βουλευτές, υπουργοί, ο πριγκιπας της Βαυαρίας, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ο επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας πατέρας Μαλαμούσης, εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων, ο προσφάτως βραβευθείς από τον Πρωθυπουργό κ. Σεεχόφερ, ο διακεκριμένος δικηγόρος και μέλος της Ελληνογερμανικής Ακαδημίας, κ. Στάυρος Κωνσταντινίδης, η Ελληνίδα Γ. Πρόξενος του Μονάχου κ. Κωνσταντινοπούλου καθώς και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού σχολείου του Μονάχου. 

Στο περιθώριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε συνέντευξη για το μεταναστευτικό και την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας στη Γερμανική  και Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: