Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου με την Ελένη Ουζουνίδου επιστρέφει στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου  σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε, παρουσιάζει και πάλι στην Κομοτηνή το έργο του Κώστα Σωτηρίου Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Στο ρόλο της Σταματίας η Ελένη Ουζουνίδου.


Λίγα λόγια για το έργο
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Σταματία το γένος Αργυροπούλου
Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στις 9 το βράδυ
Στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων 25310-37770
Προπώληση εισιτηρίων ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια: