Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι



Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στα σχολεία του δήμου Μαρωνείας -Σαπών, καθώς και σε όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής με τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Παρόντες οι εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, της δημοτικής αρχής, των σχολικών επιτροπών, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι γονέων, καθηγητές, δάσκαλοι και φυσικά οι μαθητές.
Κατά τη διάρκεια των Αγιασμών διαβάστηκε μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και απεύθυναν χαιρετισμούς ο υπ. βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδης που βρέθηκε στις Σάπες, ο δήμαρχος κ. Γ. Σταυρίδης και οι διευθυντές των σχολείων.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διανεμήθηκαν τα βιβλία στους μαθητές έγινε ο διαχωρισμός τους σε τμήματα ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί και ορισμένα κενά. Συγκεκριμένα:
-Στο Δημοτικό σχολείο Σαπών γράφτηκαν 190 περίπου μαθητές, δημιουργήθηκαν 13 τμήματα και υπάρχουν κενά σε καθηγητές ειδικότητας όπως γυμναστής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, πληροφορικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής.
-Στο Γυμνάσιο Σαπών γράφτηκαν περίπου 300 μαθητές, δημιουργήθηκαν 12 τμήματα και υπάρχουν κενά 2 φιλολόγων και ενός καθηγητή μουσικής.
-Στο Λύκειο Σαπών γράφτηκαν περίπου 70 μαθητές δημιουργήθηκαν 8 τμήματα και υπάρχουν κενά 2 και πλέον μαθηματικών.
-Στο Λύκειο Ξυλαγανής γράφτηκαν 50 μαθητές, δημιουργήθηκαν 3 τμήματα και υπάρχει κενό ενός φιλολόγου.
-Στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής γράφτηκαν περίπου 60 μαθητές , δημιουργήθηκαν 3  τμήματα και υπάρχει κενό ενός φιλολόγου.
-Στο Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής γράφτηκαν 75 μαθητές, δημιουργήθηκαν 6 τμήματα και υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: